Published On: mar, mai 30th, 2017

Legea gratierii a fost adoptata tacit in Senat

Proiectul legii gratierii a fost adoptat tacit in Senat, dupa ce termenul pentru dezbatere si adoptare s-a implinit la data de 23 mai, anuntul fiind citit in plen de vicepresedintele Senatului, Claudiu Manda.

”Pe ordinea de zi avem nota privind adoptarea tacita prin implinirea termenului pentru dezbatere si adoptare la data de 23 mai 2017 a unei initiative legislative. Este vorba despre proiectul de lege privind gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate. Initiativa legislativa se considera adoptata prin implinirea termenului. (…) Urmeaza sa fie transmisa Camerei Deputatilor spre dezbatere si aprobare in calitate de camera decizionala”, a spus presedintele de sedinta, Claudiu Manda.

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu a declarat saptamana trecuta ca nu a fost intocmit raport de Comisia juridica asupra Legii gratierii, potrivit romaniatv.net.

”Nu stiu daca o lasam asa, dar pana in momentul de fata de la Comsia Juridica nu am primit raportul. Fara raport nu poate sa intre pe ordinea de zi a plenului", a declarat atunci presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu.

Grupul parlamentar al USR ceruse Biroului Permanent al Senatului introducerea proiectului pe ordinea de zi de marti, pentru a se evita adoptarea tacita: "Grupul parlamentar USR a solicitat azi( pe 21 mai – n.r.) in Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi astazi sau maine a legii, pentru a se evita adoptarea tacita. A fost o lege care s-a discutat foarte mult in Senat si dorim sa fie foarte clar cum voteaza partidele in aceasta chestiune. Semnalele sunt contradictorii, pentru ca chiar domnul Dragnea a spus ca s-ar putea ca ea sa nu mai fie oportuna. Pozitia grupului USR este ca grupul USR nu se opune gratierilor, ci gratierii coruptilor", a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Proiectul de lege al Guvernului privind gratierea unor pedepse, inregistrat la Senat la 31 ianuarie 2017, fost dezbatut si amendat semnificativ in Comisia juridica, aceasta acordandu-i raport de admitere pe 8 mai.

Plenul Senatului a decis cu 61 de voturi "pentru", 41 "impotriva" si sapte abtineri, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului de lege privind gratierea unor pedepse, pentru o saptamana, decizia fiind una politica, luata de coalitia PSD-ALDE, care a sustinut ca legea trebuie adoptata in forma Guvernului si nu in varianta Comisiei juridice.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>