Published On: mar, mai 23rd, 2017

Laura Kovesi foloseste automobilele Audi si BMW ale SPP pentru a se deplasa prin tara la judecata in nume propriu cu jurnalistii Antena 3

Consiliera sa judecatoarea Dana Titian o insoteste de fiecare data. Intrebata de ce lipseste de la serviciu pentru a merge la procesul sefei sale, DNA raspunde la misto: “Doamna judecator Dana Titian s-a aflat in concediu de odihna.”

dana_titian_foto_lujuCurand se vor implini trei ani de cand sefa DNA Laura Codruta Kovesi i-a actionat in judecata pe jurnalistii Antena 3, Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor, dar si pe senior editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc, pe motiv ca afirmatiile sau intrebarile pe care le-au formulat in cadrul emisiunilor de la postul de stiri i-au creat prejudicii morale si i-au afectat imaginea. Tot atatia ani sunt si de cand la termenele de judecata, deloc putine la numar, Laura Codruta Kovesi vine insotita de consiliera sa judecatoarea Dana Titian (foto), cea fara de care se spune ca sefa DNA nu face un pas si nu ia nicio decizie, avand-o de-a dreapta atat atunci cand s-a aflat la conducerea Parchetului General, cat si la sefia Directiei Nationale Anticoruptie.

Am fost astfel curiosi sa aflam ce o determina pe judecatoarea Dana Titian sa participe la fiecare termen din dosarul personal al Laurei Kovesi, daca este vorba despre o obligatie de serviciu si intra in fisa postului de consilier personal sa mearga in instanta la procesul cu jurnalistii Antena 3 si Lumeajustitiei.ro sau este vorba despre o stransa relatie de prietenie intre cele doua, de asa maniera incat consiliera sefei DNA sa se deplaseze cu masinile SPP, prin Bucuresti, Pitesti si, mai nou, Ploiesti pentru a fi alaturi de Laura Kovesi.

Audi_A6_TFSIIn acest sens, Lumeajustitiei.ro a solicitat Directiei Nationale Anticoruptie sa ne precizeze in baza carora acte normative procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, se deplaseaza in timpul sau liber, cand participa la procesul in nume propriu pe care il are cu jurnalistii Antena 3 si Lumeajustitiei.ro, cu autoturismele Serviciului de Protectie si Paza, un Audi 6 si un BMW Seria 5, dar si in baza caror dispozitii legale judecatoarea Dana Titian se deplaseaza cu autoturismele institutiei pentru a o insoti pe procurorul-sef Laura Codruta Kovesi in probleme personale.

Am mai cerut si sa ni se precizeze daca actiunile Laurei Kovesi si ale Danei Titian intra sau nu sub incidenta infractiunilor de serviciu, prevazute de art. 295 Cod penal, mai precis daca "folosirea de catre un functionar public, in interesul sau ori pentru altul, de bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza".

Raspunsul DNA la toate aceste solicitari este incredibil! Potrivit clarificarilor comunicate de catre Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA (Birou coordonat de Dana Titian si Laura Kovesi), sefa DNA nu este nevoita sa dea explicatii pentru conditiile in care utilizeaza autoturismele furnizate de Serviciul de Protectie si Paza, iar daca dorim mai multe informatii sa ne adresam acestei institutii. In ce o priveste pe Dana Titian, Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA precizeaza ca la toate termenele de judecata consiliera lui Kovesi s-a aflat in concediu de odihna si nu s-a deplasat cu autoturismele SPP.

In ce priveste posibilitatea tragerii la raspundere penala pentru "folosirea de catre un functionar public, in interesul sau ori pentru altul, de bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza", DNA recomanda sa sesizam institutiile abilitate, daca avem cunostinta de existenta unor fapte de natura penala.

Iata raspunsul DNA acordat Lumeajustitiei.ro:

"1. Avand in vedere ca cele doua autoturisme la care faceti referire apartin Serviciului de Protectie si Paza, regimul si conditiile de utilizare ale acestora sunt stabilite de aceasta institutie. Prin urmare, va rog sa va adresati Serviciului de Protectie si Paza.

2. Judecatorul Dana Titian nu se deplaseaza cu autoturismele institutiei in situatia mentionata de dvs.

3. In situatia evocata de dvs. doamna judecator Dana Titian s-a aflat in concediu de odihna.

4. In situatia in care aveti cunostinta de existenta unor fapte de natura penala aveti posibilitatea de a sesiza institutiile abilitate".

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>