Published On: mie, mai 3rd, 2017

Lansare de carte la Muzeul Brailei „Carol I”

Share This
Tags

afis6mai_lansare_carte_infobrailaSambata, 6 mai 2017, ora 11.30, in sala de conferinte a Muzeului Brailei „Carol I” (Piata Traian nr. 3), va avea loc lansarea cartii “Adevarate sau imaginate, de intamplat, s-au intamplat…”, de Elena Dumitrescu-Nentwig.

Prezinta:

– prof. Dumitru Anghel, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor – sectia „critica si istorie literara”;

– dr. Viorel Coman, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor – sectia „critica si istorie literara”;

– dr. Valentin Popa, muzeograf, scriitor.

Modrator: prof. univ. dr. Ionel Candea.

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a nascut la Braila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” Bucuresti, la clasa profesorilor Valentin Teodorian si Hero Lupescu. Este soprana lirica a carei recunoastere internationala a avut loc dupa anul 1970, imediat dupa plecarea sa in exil. A cantat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franta, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

Dupa incheierea carierei scenice, in cadrul studioului pe care l-a initiat, preda lectii de canto tinerilor din Belgia si Portugalia, aflati la inceput de cariera.

In paralel, talentul literar nu i-a dat pace si de aceea scrie, in limbile romana si germana, romane, piese de teatru, carti pentru copii, care au avut ecouri favorabile in randul cititorilor si in presa de specialitate.

Odata cu lansarea volumului de povestiri Adevarate sau imaginate, de intamplat s-au intamplat… publicul se va intalni si cu celelalte volume ale autoarei: Naufragiatii din Braila, Noi, romii si restul lumii, De rasfoit – Basme si povestiri pentru copii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>