Published On: vin, mai 26th, 2017

Ion Rotaru (PSD): “Legea salarizarii unitare va genera o crestere a salariilor mici”

Astazi, in conferinta de presa sustinuta de PSD, Ion Rotaru, presedintele organizatiei brailene,  a vorbit despre noua lege a salarizarii, despre necesitatea adoptarii ei in conditiile micsorarii raportului intre salariul maxim si cel minim.Raportul se va transforma din 1 la 12 in 1 la 15 cat este astazi .

“Planul national al PSD are ca obiectiv principal aceasta lege. Este o lege cadru privind salarizarea personalului din sistemul bugetar si ca o astfel de lege este foarte necesara deoarece Legea 284 nu a functionat,  avand anumite disfunctionalitati, o serie intreaga de reglementari care nu erau bine puse in concordanta cu realitatile de la nivelul fiecarei familii ocupationale,  s-a aplicat, dar nu unitar. Legea  gandita in forma actuala vizeaza 9 familii ocupationale.

Legea creeaza cadrul general pentru plata tuturor salariatilor din zona administratiei si in general a salariatilor din sistemul bugetar. La acesta lege au fost depuse 300 de amendamente din care au fost acceptate doar 147, legea plecand la Camera Deputatilor cu tot cu amendamentele respinse unde probabil se vor face niste modificari. Cadrul general si tot ce inseamna reglementari de principiu, ramanand asa cum au plecat de la camera.

Legea asa cum spuneam vine si rezolva o serie de disfunctionalitati, genereaza un raport de 1 la 12 intre salariul maxim si unul minim, fata de 1 la 15 cat este astazi, va genera o crestere a salariilor mici si nu in ultimul rand va genera o crestere a salariilor in zona de sanatate, educatie, aparare, administratie si Internelor. Are in vedere stimularea pe acel coeficient de 5% din fondul de salarizare, care sa fie la dispozitia ordonatorilor de credite pentru a stimula performanta si oamenii care vor sa isi puna in practica obiectivele personale. Legea a trecut de senat cu 85 de voturi pro, 10 contra si 12 abtineri ceea ce inseamna ca si opozitia a agreat aceasta lege a salarizarii”, a declarat Rotaru .

Desi Rotaru sustine ca opozitia a fost de acord cu formula actuala a legii , Daniel Fenechiu ( PNL) a tinut sa traga un semnal de alarma,  in urma cu cateva zile, pe pagina sa de socializare, unde sustinea ca PSD ignora avertizarile economistilor in vederea adoptarii acestei legi .

Vezi si: Daniel Fenechiu: „Dragnea continua sa ignore avertizarile economistilor ”

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>