Published On: lun, mai 29th, 2017

INITIATIVA / Marian Dragomir intentioneaza sa monitorizeze video intregul oras

In ultima perioada infractionalitatea in Braila este pe o panta ascendenta. Fie ca vorbim despre furtul de flori sau de distractia periculoasa a unor adolescenti care dau foc la puful plopilor in Parcul Monument, fie ca vorbim despre evenimente mult mai grave, precum cel de saptamana trecuta in urma caruia un tanar de 28 de ani si-a pierdut viata, dupa ce a fost impuscat de mai multe ori, un lucru este cert, Braila nu trebuie sa se mai confrunte cu astfel de evenimente. In acest sens, primarul Marian Dragomir a inceput sa ia masuri. Acesta isi doreste suplimentarea camerelor de filmat din municipiu, care in prezent sunt doar 272. In SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) se gaseste deja licitatia pentru a cumpara mai multe camere, iar in prezent au fost deja depuse 4 oferte. La scurt timp dupa desemnarea castigatorului se vor stabili si locatiile unde se vor monta aceste camere.

Citeste si: Catalin Iordache(PND) dupa impuscaturile din Plantelor: ”Probabil interlopii cu bolizi de lux a caror proprietate legala nu o pot dovedi sunt considerati de unii politisti mai corecti decat “fraierii” care platesc taxe si impozite”

Edilul sef a mai adaugat ca aceste noi camere nu inseamna implicit si reducerea infractionalitatii, dar este un pas inainte. Sursa citata a conchis spunand ca Primaria Braila va sustine cu tot ce-i sta in putere institutiile statului a caror atributii sunt mentinerea ordinii si a unui climat de siguranta pentru cetateni.

“In Braila sunt azi 272 de camere amplasate in locuri publice. Evenimentul infractional recent ne arata ca trebuie sa avem mai multe camere si monitorizare a fenomenului infractional.

La inceputul anului 2017 Primaria Braila a inceput organizarea unei noi proceduri pentru motarea unui numar mai mare de camere de filmat in oras. In aceasta perioada este in evaluare licitatia pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice pentru stabilirea proiectantului pentru Sistemul de Management Inteligent al Traficului. Sunt depuse 4 oferte. Urmeaza ca dupa desemnarea castigatorului sa se stabileasca locatii suplimentare pentru camere.

Totusi, mai multe camere nu presupune faptul ca  vom avea la fiecare intersectie sau in dreptul fiecarui bloc o camera de filmat, dar inseamna mai multa monitorizare si clarificare a unor situatii controversate.

Preventia pentru astfel de situatii cu un grad infractional ridicat nu poate fi facuta de Primarie, dar ne manifestam tot suportul pentru institutiile statului cu atributii in domeniu”,  a spus Marian Dragomir

Citeste si: GALERIE FOTO: Politistii cauta arma cu care a fost ucis Cristian Brot / Cei doi suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore

Criminalii lui Cristian Brot, arestati pentru 30 de zile / Florin Pintea, zis Pekenia, a fost retinut pentru omor, iar Madalin Pentelie pentru complicitate la omor

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>