Published On: vin, mai 19th, 2017

Inca un abuz al procurorului DNA Ciprian Man, promovat de Kovesi la Bucuresti, a fost confirmat in instanta

ICCJ i-a achitat pe avocatii Ioan si Daniela Sava. Cei doi fusesera trimisi in judecata sub halucinanta acuzatie ca ar fi santajat-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor printr-un comentariu pe Internet. Initial, mizeria lui Ciprian Man fusese acoperita de judecatorul Antik Levente Farkas de la Curtea de Apel Oradea.

ciprian_manIncredibil cat de multe abuzuri s-au comis in ultimii ani, in numele asa-zisei lupte impotriva coruptiei, care de fapt nu a fost altceva decat un instrument de eliminare a adeversarilor politici ai regimurilor care s-au aflat la putere, dar si un instrument de rafuieli la nivel local. Saptamana de saptamana aflam despre facaturi de dosare, despre vieti si cariere distruse, insa pana in acest moment nici CSM, nici ministrul Justitiei nu au reactionat in niciun fel, desi au datoria de a curata sistemul de executantii si magistratii abuzivi. In editia de astazi, va prezentam un nou abuz comis de parchetul Laurei Kovesi. Un abuz care poarta numele procurorului Ciprian Man (foto 1), deja celebru, fost sef al DNA Oradea, promovat de curand la DNA Bucuresti de Laura Kovesi.

ciprian_man_rechizitoriu_savaUnul dintre cele mai halucinante dosare fabricate de parchetul Laurei Kovesi s-a destramat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este vorba despre dosarul in care avocatii Ioan Sava (foto 2) si Daniela Sava au fost trimisi in judecata in 24 februarie 2014, pentru santaj, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Ciprian Man si confirmat de seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (vezi facsimil). Cei doi au fost acuzati ca ar fi santajat-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, atentie, prin publicarea unui comentariu la un articol postat pe pe site-ul Informatiei de Bihor in data de 8 noiembrie 2013: “Bravo Clina! Tine-o tot asa ca ai si tu 3 copii si nu stii ce te asteapta. La ce faci o sa-ti mearga foarte bine la cate vieti ai distrus. Sfanta sarbatoare de azi sa nu te uite“. Avocatul Ioan Sava a fost defilat in catuse, retinut 24 de ore, umilit public si dus la arestare preventiva, masura ce a fost insa respinsa de instante. Iar culmea, dosarul a plecat dupa sesizarea din oficiu a DNA pentru santaj.

A fost de fapt o facatura de dosar, iar acest lucru l-a stabilit chiar Inalta Curte de Casatie si Justitie, care, in 17 mai 2017, a dispus achitarea sotilor Sava, aparati de cunoscutul avocat Alexandru Lele. Decizia, una definitiva, a fost data in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedura penala, potrivit caruia “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Iata minuta ICCJ (dosar 81/35/2014):

„Respinge, ca inadmisibila, cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata de apelantul inculpat Sava Ioan cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 281 alin.1 lit.b Cod procedura penala. Cu apel in 48 de ore de la pronuntare. Admite apelurile formulate de inculpatii Sava Ioan si Sava Ana Daniela impotriva sentintei penale nr. 128/PI/2015 din data de 11 decembrie 2015 pronuntata de Curtea de Apel Oradea – Sectia penala si pentru cauze cu minori. Desfiinteaza sentinta penala apelata si, rejudecand: in baza art. 396 alin.5, rap. la art. 16 alin.1 lit.b teza I Cod procedura penala, achita pe inculpatii Sava Ioan si Sava Ana Daniela sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, prev. de art. 207 alin.1 Cod penal cu aplic. art.13/1 din Legea nr.78/2000 si art. 5 Cod penal. Constata ca inculpatul Sava Ioan a fost retinut 24 de ore prin ordonanta din data de 20.01.2014. Constata ca persoana vatamata Muntean Crina Elena nu s-a constituit parte civila in cauza. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Oradea impotriva aceleiasi sentinte. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea cauzei in fond si in apel raman in sarcina statului. Onorariul partial cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu in suma de câte 360 lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”.

Facatura lui Man a trecut de Curtea de Apel Oradea

ioan_savaAsadar, Inalta Curte de Casatie si Justitie a intors, in apel, sentinta dispusa de Curtea de Apel Oradea. Caci da, facatura procurorului Ciprian Man trecuse de Curtea de Apel Oradea, „gratie” judecatorului Antik Levente Farkas. Acesta din urma a dispus, in 11 decembrie 2015, condamnarea avocatului Ioan Sava la 3 ani inchisoare cu executare pentru santaj, iar a avocatei Daniela Sava la 2 ani inchisoare cu suspendare pentru santaj.

Trebuie spus ca Ioan Sava a mai fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare intr-un alt dosar al DNA, in prezent aflandu-se incarcerat. La fel ca si cazul prezentat mai sus, si acest al doilea dosar este unul cu cantec.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>