Published On: vin, mai 5th, 2017

In perioada imediat urmatoare parcul auto Braicar se va mari cu 20 de autobuze noi

In perioada urmatoare parcul auto Braicar se va mari cu inca 20 de autobuze noi, 16 de capacitate medie si 4 de capacitate mica. Conducerea Braicar spera ca dupa introducere pe trasee a acestor 20 de noi autobuze, timpul de asteptare si aglomeratia din mijloacele de transport in comun se vor diminua simtitor. Recent, Braicar a lansat in Sistemul Electric de Achizitii Publice(SEAP) anuntul privind lansarea licitatiei pentru cumpararea acestui nou lot de autobuze. Licitatia este impartita in doua loturi: unul pentru autobuzele de medie capacitate – 16 bucati, iar al doilea pentru cele de capacitate mica – 4 bucati.

Valoarea totala a acestei achizitii se ridica la aproximativ 8,3 milioane de lei, fara TVA, adica circa 1,8 milioane de euro. In anuntul Braicar postat in SEAP este stipulat faptul ca plata pentru noile autobuze se va face astfel: Lotul 1, pentru 13 bucati in termen de 30 zile de la receptia produselor si comunicarea facturii, iar pentru restul de 3 bucati in termen de 60 zile; Lotul 2 pentru toate 4 autobuze in termen de 30 zile de la receptia produselor si comunicare a facturii.

Cei interesati de acest contract trebuie sa plateasca o garantie de participare de 74.000 lei pentru Lotul 1 si 8.000 lei pentru Lotul 2. Mai mult, acestia sunt obligati sa prezinte dovada ca in ultimii 3 ani au mai furnizat produse similare a caror valoare cumulata a fost de minimum 7,4 milioane de lei pentru Lotul 1 si 0,83 milioane lei pentru al doilea lot. Tipul procedurii comunicate pentru achizitia autobuzelor este “licitatie deschisa” avand criteriu de atribuire principiul “Cel mai bun raport calitate-pret”, cu precizarea ca pretul ofertei are o pondere de 70% in punctajul acordat ofertantilor, consumul de carburant – 20%, iar diferenta de 10% va veni pe partea de garantie oferita, minim 2 ani. Ofertele se pot depune pana miercuri, 7 iunie, iar ultima zi  de evaluare a ofertelor este 23 iunie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>