Published On: vin, mai 12th, 2017

Guvernul a ramas fara bani… iar noi suntem cei care trebuie sa plateasca petrecerea pe care au dat-o politicienii la Palatul Victoria!

Guvernul a ramas fara bani. Era clar ca acest lucru se va produce. Nu se intreba nimeni daca… ci doar cand. Lucrurile vor fi din ce in ce mai grave, pentru ca dormi asa cum iti asterni. Dupa ce a aruncat cu bani ca la lautari, actuala putere ar cam vrea sa-i recupereze.

La nuntile de tigani in general exista intelegeri:

– Eu arunc cu bani in tine ca sa ma falesc, sa moara „dujmanii” mei, dar la final imi dai banii inapoi si-ti opresti si tu un 10% ca m-ai facut sa par mai mare decat sunt in realitate!

Guvernul nu face asta ca nu are cum. Recurge insa la alte metode. Ceva gen taxa de protectie. Si de unde se iau taxele astea? De la cei care au bani. Logic, ca daca te duci la ala de-i lipit pamantului nu poti lua decat praful de pe toba.

Asa ca actualul guvern si-a trimis oamenii dupa taxa de protectie exact spre zona productiva a acestei tari.

As incepe cu plafonarea indemnizatiilor mamelor. Si ma uit cu atentie la ideea asta tocmai din cauza paradoxului creat. PSD este partidul care anul trecut a facut tot posibilul ca sa scoata orice plafon in privinta indemnizatiei pentru mame. Foarte bine, un gest laudabil, problema este ca la doar cateva luni se intoarce si vrea acum plafonarea ei. Pai cum vine asta? Foarte simplu. Din nou este un atac la persoanele care castiga ceva mai mult. La corporatistii care ies in strada si striga impotriva coruptiei. Decizia asta nu-i vizeaza pe cei cu salarii minime. Caci plafonul ar putea sa fie undeva la 5000 de lei. Pentru asta trebuie sa ai un salariu de vreo 6000 de lei.

De cealalta parte, in paralel cu plafonarea ar putea sa mareasca perioada concediului natal.

Pai niciodata nu o sa-ti stea acasa o femeie moderna, cu un job dinamic si perspectiva unei cariere profesionale. Cine o sa faca asta? Pai exact electoratul PSD din mediul rural, care nu prea are alternative in privinta jobului sau a veniturilor. Si atunci o sa se vada posibilitatea de a naste un copil ca o varianta de trai fara prea multa munca.

Desi suna cinic asta este realitatea.

Apoi este vizat si mediul privat. Pai nu si-au trimis patronii oamenii in strada sa protesteze? Acum a sosit momentul sa plateasca. Contractele part-time, indiferent de valoare vor fi taxate la nivelul salariului minim pe economie. Nu conteaza ce presteaza colaboratorul, cate ore, ce face… angajatorul va plati pentru el catre stat 329 de lei, contributia sociala aferenta salariului minim de 1450 de lei. Evident ca se va ajunge la o distorsionare a pietei. Daca la cei 329 de lei adaugi si contributia angajatului risti sa depasesti salariul pe care-l platesti colaboratorului.

Una peste alta, ca o concluzie: guvernul a ramas fara bani… iar noi suntem cei care trebuie sa plateasca petrecerea pe care au dat-o politicienii la Palatul Victoria!

 

 

Sursa:stelianmuscalu.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>