Published On: lun, mai 22nd, 2017

Grindeanu vrea bancomate la tara: “A venit timpul ca pe langa biserica si locul de socializare sa existe si un bancomat”

Luni, premierul Sorin Grindeanu, prezent la Forumul Pietei Financiare, eveniment organizat de Asociatia Romana a Bancilor a vorbit despre situatia economica a Romaniei care se afla pe o panta ascendenta. Acesta sustine ca exporturile au ajuns la cel mai mare nivel, investitiile straine directe au crescut cu 22% si s-au creat peste 100.000 de noi locuri de munca in primele patru luni din 2017.

Mai mult acesta a vorbit si despre posibilitatea ca in perioada urmatoare bancile sa-si indrepte atentia si catre un spatiu neexplorat pana acum, si anume spatiul rural. Premierul considera ca e nevoie ca potentialul Romaniei sa fie exploatat si nu exclude aparitia unor bancomate la tara.

"Ne dorim o Romanie in care copiii nostri sa doreasca sa traiasca, iar oamenii de afaceri sa investeasca. Ce avem de facut? Am discutat despre o educatie financiara a populatiei. Scoala trebuie sa creasca nivelul de alfabetizare financiara a romanilor. Aici trebuie sa va implicati si dumneavoastra (n.r.  Sistemul bancar). Romania rurala este prea putin atractiva pentru dumneavoastra, dar a venit timpul ca pe langa biserica si locul de socializare sa existe si un bancomat. Este nevoie sa va ganditi la potentialul Romaniei rurale. Daca ne uitam ca in anumite tari, platile se fac exclusiv online si ne dam seama ca si tara noastra se indreapta tot acolo. Acest lucru inseamna limitarea economiei gri si debirocratizare", a spus premierul.

Grindeanu a reamintit de atacurile cibernetice care au afectat recent intreaga lume: "In aceasta luna au fost doua atacuri cibernetice de amploare care au aratat ca trebuie sa ne pregatim mai bine si sa fim mai eficienti. Este nevoie sa identificam cele mai bune solutii in interesul economiei si al cetatenilor. Consider oportuna propunerea Asociatiei Romane a Bancilor de a constitui un grup de lucru interministerial din care sa faca parte si membrii institutiilor bancare (n. r. Grup pentru agenda digitala). Avem o economie in crestere, exporturile au ajuns la cele mai mari cote, investitiile straine directe au crescut cu 22% si s-au creat peste 100.000 de noi locuri de munca in primele patru luni din 2017".

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>