Published On: joi, mai 18th, 2017

Germania cere ajutorul americanilor

Germania a cerut miercuri ajutorul Statelor Unite pentru rezolvarea disputei dintre Berlin si Ankara cu privire la accesul la baza aeriana turca de la Incirlik, relateaza joi DPA, conform agerpres.

Astfel, in timpul vizitei sale la Washington, ministrul de externe german Sigmar Gabriel i-a cerut secretarului de stat american Rex Tillerson sa-si foloseasca influenta dupa ce Turcia a refuzat accesul unei delegatii parlamentare germane la baza de la Incirlik, unde se afla 268 de militari germani care participa la operatiunea coalitiei internationale de lupta Impotriva gruparii Statul Islamic.

Erdogan pune piciorul in prag la Washington: 'Vom actiona fara sa intrebam pe nimeni'

Decizia de a bloca vizita delegatiei germane, care urma sa soseasca marti, a fost luata in parte ca raspuns la decizia Berlinului de a acorda azil politic unor militari turci dupa lovitura de stat esuata din 15 iulie anul trecut din Turcia.

"Cred ca americanii se vor folosi de oportunitatile pe care le au pentru a discuta cu partea turca pentru a-i transmite ca trebuie sa avem o altfel de relatie decat cea actuala", a spus Sigmar Gabriel.

Dupa refuzul Ankarei de a permite vizita delegatiei germane, Berlinul ia in considerare posibilitatea retragerii trupelor de la Incirlik si mutarea acestora in Iordania ca alternativa.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>