Published On: mie, mai 10th, 2017

Garda Nationala de Mediu a intrat in greva generala / Personalul este nemultumit de inechitatea salariala

In data de 10 mai 2017, personalul Garzii Nationale de Mediu din toata tara declanseaza greva generala pe termen nelimitat, manifestandu-si astfel nemultumirea si indignarea pentru inechitatea salariala care exista in domeniul protectiei mediului.

“Este de neinteles discrepanta intre importanta care se acorda la nivel global problemelor legate de protectia mediului si modul in care sunt tratati in tara noastra cei care vegheaza la pastrarea unui mediu sanatos.Cu toate ca protectia mediului este un domeniu de importanta strategica, reprezentand o vulnerabilitate, un risc si o prioritate conform Strategiei Nationale de Aparare a tarii, angajatii Garzii Nationale de Mediu nu au mai beneficiat de o crestere salariala din anul 2009, fiind remunerati in prezent conform celei mai mici grile de salarizare din intregul sistem bugetar”, se arata intr-un comunicat de presa al celor de la Garda De Mediu.

Reamintim ca in data de 26 aprilie 2017, angajatii Garzii Nationale de Mediu au intrerupt programul de lucru pentru 2 ore, la nivel national, in vederea aducerii in prim-plan a nemultumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului G.N.M. la nivelul salariilor colegilor din institutiile cu atributii similare, cat si imbunatatirea conditiilor de munca, ceea ce reprezinta in fapt revendicarile noastre. Faptul ca, de la acea data pana in prezent, reprezentantii Guvernului nu si-au manifestat dorinta de a solutiona problemele grave existente in cadrul sistemului nostru institutional a dus la aceasta stare de fapt.

Pe intreaga perioada a grevei generale nu se vor desfasura activitatile specifice Garzii Nationale de Mediu si nu se va lucra cu publicul in niciun comisariat din tara, fapt pentru care ne cerem scuze cetatenilor pentru aceasta disfunctionalitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>