Published On: mar, mai 2nd, 2017

Garda de Mediu a dat amenzi de 90.000 lei pentru taierea ilegala a padurii

Una dintre preocuparile principale ale Garzii Nationale de Mediu o constituie modul in care sunt respectate prevederile legislatiei de mediu in cazul exploatarilor forestiere.

In acest sens, in ultimile 5 luni, la nivelul judetului Braila comisarii Garzii Nationale de Mediu – Serviciul Comisariatul Judetean Braila au efectuat 8 controale privind verificarea modului in care agentii economici care desfasoara activitati de exploatare forestiera respecta prevederile legale in domeniul protectiei mediului, regimul ariilor naturale protejate, conservarii habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, precum si gestionarea deseurilor rezultate in urma procesului de obtinere a materialelor lemnoase.

Urmare a acestor actiuni de control, comisarii GNM – Serviciul Comisariatul Judetean Braila au aplicat 3 amenzi contraventionale, in valoare totala de 90.000 lei si o sanctiune contraventionala constand in Avertisment.

Principala neconformitate constatata in urma controalelor efectuate in perioada mentionata a fost desfasurarea in unele parchete a activitatilor de exploatare forestiera fara detinerea autorizatiei de mediu pentru aceste amplasamente.

Fata de aceasta situatie, in cadrul acestor amplasamente, s-a impus masura sistarii activitatii de exploatare forestiera, stabilindu-se, ca masura principala, solicitarea si obtinerea autorizatiei de mediu de la autoritatea teritoriala de mediu.

Garda Nationala de Mediu avertizeaza operatorii care desfasoara activitati de exploatare forestiera, ca aceste actiuni vor continua, iar in caz de nerespectare a legislatiei protectiei mediului, amenzile vor fi usturatoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>