Published On: vin, mai 12th, 2017

GALERIE FOTO: Strazile brailene sunt pline de maidanezi, iar SUPGL-ul este amendat cand ii ridica / Dragomir: “SUPAGL-ul a luat o amenda pentru ca a ridicat foarte multi caini”

De la zi la zi, strazile brailene “se bucura” de un numar tot mai mare de caini fara stapan. In aproape toate cartierele din oras, daca nu chiar in toate, brailenii stau cu frica-n san cand se intorc acasa seara, dupa ce se intuneca afara, sa nu fie muscati de dulanii dintre blocuri. Desi, in urma cu mai multe luni primarul Marian Dragomir a spus in mai multe randuri ca in acest an Primaria va construi un nou adapost pentru maidanezi, recent a spus ca aceast proiect a cazut din varii motive. Acesta sustine ca SUPAGL-ul va continua campaniile de sterilizare si ca in aceasta vara reprezentati ai primariei se vor intalni cu cei ai asociatiei din Germania care a preluat adapostul de la Lacu Sarat, in vedere dezvoltarii unei strategii pentru extinderea adapostului respectiv. Chiar si asa, numarul cainilor nu va scadea simtitor, aceasta extindere majorand numarul locurilor cu maxim 500.

Din pacate principala masura a Primariei impotriva maidanezilor, nu-i bucura pe braileni absolut deloc, pentru ca in primul rand, nu conteaza daca esti muscat de un caine sterilizat sau nu, iar in al doilea rand aceasta masura este una in teorie de termen lung.

“Pregatim noi actiuni de sterilizare a cainilor maidanezi. Urmeaza sa avem o discutie cu asociatia din Germania care a preluat adapostul Dog Rescue in vederea extinderii acestuia. In perioada din vara, acestia vor veni la Braila din nou pentru a discuta despre extinderea adapostului si cazarea unui numar cat mai mare de caini acolo. Spatiul pe care il indentificasem initial pentru un nou adapost nu era pe teritoriul municipiului Braila si nu puteam sa investim acolo pentru ca urma sa facem o asociere si ati vazut ca nu ne putem asocia cu Primaria Chiscani, era pe teritoriul lor. Lucram si vrem sa investim mixt in crearea acelui adapost in parteneriat cu asociatia care a preluat zona de la Dog Rescue, de la Lacu Sarat. Suprafata este foarte mare si vom avea inca 400-500 de locuri la adapostul respectiv. SUPAGL-ul a luat la inceputul acestui an o amenda de la Directia Sanitar Veterinara pentru ca a ridicat foarte multi caini si depasisem la un moment dat capacitatea adapostului. In momentul de fata mai avem loc in adapost si au inceput sa ridice din nou caini de pe domeniul public. Locurile s-au creat prin varsta avansata a cainilor si prin anumite adoptii, dar a fost un numar foarte mic de adoptii”, a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>