Published On: mie, mai 3rd, 2017

GALERIE FOTO: Perchezitii in forta la mai multe centre de ingrijiri batrani / Asociatia “Haura” 2000, condusa de Aura Udrea, vaduva fostului interlop Costel Frizeru, luata cu asalt de mascati

Share This
Tags

La data de 3 mai, politisti de investigare a criminalitatii economice, de la investigatii criminale si arme, explozivi si substante periculoase, impreuna cu specialisti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca si cei ai Directiei de Sanatate Publica Braila au descins la 13 centre de ingrijire persoane varstnice, din municipiu.

Doua persoane banuite de comiterea infractiunilor de obtinere ilegala de fonduri, fals, uz de fals si abuz in serviciu, vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila pentru audieri. Cercetarile sunt efectuate sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila.

Politiștii braileni, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 13 perchezitii și au pus in aplicare 10 mandate de aducere, in vederea probarii activitatii infractionale a unor persoane banuite de obtinere ilegala de fonduri.

Din probatoriul administrat a rezultat ca, in perioada 2013-2016, asociatia unor centre de ingrijire persoane varstnice ar fi solicitat si beneficiat de subventii de la bugetul de stat, care trebuiau sa fie utilizate in exclusivitate pentru serviciile de asistenta sociala. Aceasta ar fi obtinut fondurile respective folosindu-se de documente fictive, dar si de sprijinul unui angajat al unei institutii publice din domeniu.

Pe langa cele 2 mandate de aducere puse in aplicare initial, pe parcursul cercetarilor, au mai fost emise si puse in executare alte 8 mandate. De asemenea, politistii au ridicat mai multe documente si inscrisuri, in vederea continuarii cercetarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>