Published On: lun, mai 15th, 2017

GALERIE FOTO: O comuna din Braila a fost luata cu asalt de oameni din toate colturile tarii

La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat in comuna Gulianca, judetul Braila, festivalul branzei exact islazul de la marginea satului. Din programul artistic al acestui festival, devenit deja traditie, au facut parte recitaluri de muzica populara, sustinute de nume cunoscute precum Cristian Pomohaci, Nineta Popa, Mario Buzoianu, Mihaela Gurau, Lorenna, Adriana Stuparu, Teodora Barsan sau Ansamblul Folcloric Plaiesii.

Cei mai mari producatori de branza din zona Baraganului si-au dat intalnire in comuna Gulianca. Care au fost vedetele de la festivalul branzei vedeti chiar acum. Nici micii si nici pastrama de berbecut nu au avut acelasi succes ca telemeaua de oi de la Gulianca. Calupurile albe si untoase s-au dat ca painea calda, direct din putinele de lemn ale ciobanilor.

“Branza de Gulianca este traditionala din cauza ierbii. E saratura. O recomandati si celor din alte judete? Mergem oriunde cu branza noastra”, sustine producatorul.ai din Capitala, sa guste din telemeaua cremoasa. Florin Moroiu – primarul comunei Salcia Tudor: “Noi am scos marca inregistrat

Faima branzei de Gulianca s-a dus in toata tara, iar la festival au venit oameni tocma de la OSIM si acum derulam programul pentru produs traditional prin Ministerul Agriculturii care va deveni si brand european. Sper ca anul acesta, prin asocierea pe care o facem cu 4,5 producatori, sa mergem la brand european, la Uniunea Europeana”. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>