Published On: mar, mai 23rd, 2017

Florentin Pera: “La Braila, voi avea mereu opt jucatoare in teren, multumita publicului vulcanic”

In aceasta vara HC Dunarea Braila va trece printr-o perioada de reconstructie. Primul pas facut in aceasta directie a fost numirea unui nou antrenor. Dupa ce antrenorul Costica Buceschi a parasit formatia, locul acestuia a fost luat de Florentin Pera, fostul antrenor al Universitatii Cluj. Fanii handbalului brailean nu s-au aratat foarte incantati de numirea acestuia. Totusi, nu trebuie sa uitam ca Pera este obisnuit cu aerul tare al cupelor europene, cat si cu rezultate surprinzatoare, in fata unor grupari cu cota mare.

Sa ne aducem aminte, HCM Roman, cu Florentin Pera pe banca tehnica, a ajuns pana in saisprezecimile Cupei Cupelor, in 2015, si un an mai tarziu a atins aceeasi faza, in cadrul Cupei EHF, performante valoroase, pentru un oras ca Romanul, si apreciate in special de fanii echipei romascane. Venit la Cluj, in iarna lui 2016, in conditii grele, cand echipa studentelor era daramata psihic, Pera a facut minuni, chiar din primele etape. Prima mare victorie obtinuta de U Cluj, cu Pera pe banca a fost chiar in fata Brailei pe care a zdrobit-o cu 30-18, a urmat un egal 21 – 21 la Craiova si inca o victorie surprinzatoare la Brasov, 32-28, in fata Coronei.

”Am ajuns la Braila cu gandul de a forma un grup unit si competitiv, in vederea atingerii obiectivelor de performanta propuse, in urmatoarele doua sezoane, cat se-ntinde intelegerea mea cu oficialii braileni. Dunarea are obiective indraznete si pentru sezonul care vine – ocuparea unui loc cat mai bun, in partea de sus a clasamentului, si un parcurs cat mai lung in cupele europene. Dorinta de performanta a fost principalul motiv care m-a facut sa accept proiectul celor de aici si am incredere ca, impreuna cu jucatoarele, cu toti factorii de sustinere si, mai ales, incurajati neconditionat de acest public vulcanic, care este cel de-al optulea jucator pe semicerc, putem aduce cat mai multe rezultate pozitive si bucurii celor ce ne iubesc.

Sigur, de la dorinta, la putinta e ceva distanta, pe care as dori-o cat mai scurta – totul sta in puterea noastra, in rabdarea noastra, a tuturor, de a construi o echipa asa cum ne dorim. Stiti bine, lotul a suferit modificari mari – au plecat sase-sapte jucatoare, vor veni altele, prin eforturile celor de la club, de a acoperi toate posturile, iar din acest punct de vedere suntem gruparea cu cele mai multe modificari de efectiv. Colaborez cu sefii mei, pentru ca imi doresc anumite jucatoare, si nu exclud sa transferam si sportive din strainatate, daca nu mai gasim in tara. Primul meu criteriu de selectie se refera la caracterul jucatoarei, de aici plecam cu totii si ne dorim sa creem o atmosfera buna, vreau sa avem liniste in vestiar, disciplina si seriozitate, pentru ca munca noastra sa fie eficienta. Si toate acestea le putem implini, cu rabdarea de care vorbeam mai devreme si cu un angajament total. Eu nu fac declaratii hazardate, poate ca la fel ar trebui sa procedeze toti cei din jurul nostru, dar stiu ca in subconstient, cu totii ne gandim la performanta.

Am semnat un contract pe doua sezoane, insa nu am stabilit obiectivul pentru primul an – astept sa vedem ce lot voi avea la dispozitie, vreau sa analizez si celelalte adversare, cu care ma voi lupta in campionat, si apoi imi voi pune si o tinta. Ma stiti ca sunt ambitios, insa nici nu ma joc cu vorbele. Din vechea garda vor ramane portarita Voicu, apoi jucatoarele de camp Szucs, Czeczi, Preda, Ciuclaru, Axinte si Gheorghe. Suntem in discutii avansate cu alte handbaliste din tara, dar si din strainatate si sper sa completez vestiarul cu numele pe care mi le doresc. In functie de data de inceperea noului campionat, in august sau septembrie, vom suna si noi adunarea, pentru a demara pregatirile”, a spus Florentin Pera pentru Ilfovsport.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>