Published On: joi, mai 25th, 2017

EXPLOZIV: VASILICA TURNA LA DNA

Cititi nota scrisa pe care judecatorul Danilet i-a trimis-o procurorului DNA Ciprian Man: „Va instiintez ca am informat structura centrala a DNA cu privire la aspecte sesizate la instantele oradene, si la modul in care s-a desfasurat audierea mea… Inculpatul si-a permis sa faca alegatii nepermise la adresa procurorului, inclusiv apelativul 'infractor'… Cu doamna Muntean nu am fost la masa, cu atat mai putin la hotel, cu acel prilej”.

danilet_taiat_-_CopyIata cu ce se ocupa, printre altele, judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) in perioada in care era membru CSM, functie in care a reusit sa se mentina desi a fost revocat de peste 1.000 de magistrati din intreaga tara. Vasilica mergea prin instante, aduna informatii, dupa care le turna la DNA. Dovada este o sesizare pe care Vasilica Danilet a trimis-o catre vestitul procuror DNA Ciprian Man si pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate. Practicile lui Vasilica nu trebuie sa reprezinte insa o surpriza. Sa ne amintim de cazul fostului sau prieten, avocatul Adrian Toni Neacsu, caz in care Vasilica Danilet a colaborat extrem de bine cu DNA.

Sesizarea pe care o publicam in editia de astazi a fost facuta de Cristi Vasilica Danilet imediat dupa ce a fost audiat in calitate de martor, in 19 octombrie 2015, in dosarul de inchipuit santaj in care avocatii Ioan si Daniela Sava. Este dosarul in care sotii Sava au fost trimisi in judecata de procurorul Ciprian Man pe motiv ca ar fi santajat-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, printr-un comentariu facut pe Internet. Un dosar care s-a finalizat cu o achitare definitiva la Inalta Curte.

Astfel, in nota trimisa catre Ciprian Man, Danilet raporteaza ca a informat structura centrala a DNA in legatura cu aspecte din instantele oradene, pe care le-a sesizat in urma unei vizite de lucru. Vasilica il informeaza pe procurorul Ciprian Man – pe atunci sef la DNA Oradea, de curand promovat de Kovesi la Bucuresti – si despre modul in care a decurs audierea sa ca martor. In acest sens, fostul membru CSM ii transmite lui Man ca avocatul Ioan Sava si-ar fi permis sa faca „alegatii nepermise” la adresa procurorului DNA, pe care l-a numit inclusiv „infractor”. Acelasi Vasilica Danilet povesteste o intalnire pe care a avut-o cu un prieten de-al sau si tine sa sublineze ca nu a fost nici la masa, nici la hotel cu judecatoarea Crina Muntean, „cu acel prilej”.

Iata nota judecatorului Cristi Vasilica Danilet catre procurorul DNA Ciprian Man:

„Catre Directia Nationala Anticoruptie,

Serviciul teritorial Oradea

Domnule procuror-sef,

Subsemnatul Cristi Danilet, judecator si membru CSM, va instiintez ca in data de 27 octombrie 2015 am informat in scris pe presedintele CSM, respectiv in data de 29 octombrie 2015 am informat in scris structura centrala a DNA cu privire la cateva aspecte sesizate la instantele oradene in urma unei vizite de lucru precum si la modul in care s-a desfasurat audierea mea ca martor in Dosarul penal nr. 81/35/2014 la Curtea de Apel Oradea.

Astfel, am aratat ca in data de 19 octombrie 2015 m-am prezentat in fata completului de judecata unde am fost citat pentru a fi audiat ca martor la Curtea de Apel Oradea in dosarul de santaj avandu-l ca inculpat pe avocatul local Sava, persoana vatamata fiind judecatoarea Crina Muntean.

In cursul audierii mele, inculpatul Sava si-a permis sa faca alegatii nepermise la adresa procurorului de sedinta, sef al DNA Oradea, i-a adresat cuvinte nepermise, inclusiv apelativul 'infractor'.

Dupa ce am depus declaratie de martor, m-am intalnit cu un vechi prieten din Oradea, mediator Mihai Benchis. Acesta mi-a spus ca in urma cu ceva timp a fost cautat de avocata Anca Susan, fosta stagiara a avocatului inculpat Sava care i-a propus sa depuna o declaratie impotriva mea. Mediatorul ar fi trebuit ca in procesul de santaj sa se prezinte ca martor si sa declare ca eu il dusmanesc pe avocat, urmand astfel sa fiu decredibilizat cu privire la declaratia pe care urma sa o dau in aceasta cauza. Mediatorul a refuzat acest lucru.

Precizez ca singurele contacte pe care le-am avut eu cu avocatul Sava au fost strict in calitate profesionala in perioada 2009-2010 cand am activat la Judecatoria Oradea. Nu am avut niciodata vreo discutie personala cu el si cu atat mai putin vreun conflict cu el.

Mai precizez ca in cursul audierii avocatul Sava mi-a adresat intrebarea si a facut afirmatia ca la o adunare a magistratilor din Oradea la care ar fi participat si doamna Muntean as fi facut afirmatii la adresa lui cum ca de ce mai pledeaza in instanta, dupa care as fi participat la o masa ea la un hotel din Oradea. Or, eu am fost anul acesta la Oradea doar cu prilejul adunarii de bilant al activitatii Judecatoriei Oradea pe anul anterior unde nu a participat doamna Muntean, ci presedintele Curtii, domnul Rus si nu s-a pus in discutie activitatea vreunui avocat din Oradea, iar cu doamna Muntean nu am fost la masa, cu atat mai putin la hotel, cu acel prilej. Ci colegii de la Judecatorie au organizat o cina la un restaurant unde a participat presedinta Judecatoriei si presedintele Curtii de Apel”.

nota_vasilica

sursa luju.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>