Published On: mar, mai 23rd, 2017

Explozie la Manchester Arena: 22 morti si 59 de raniti. Oficialii americani sustin ca ar fi vorba despre un atac sinucigas

Cel putin 22 oameni au murit si 59 au fost raniti in Manchester, in Marea Britanie, in ceea ce politia suspecteaza deja ca a fost o actiune terorista.

Cel putin o explozie s-a produs la sfarsitul unui concert, in timp ce oamenii se pregateau sa paraseasca sala.

Informatii neconfirmate arata ca a fost vorba de un atac sinucigas cu bomba. Iar premierul Theresa May a confirmat ca politia trateaza incidentul drept un ingrozitor act terorist.

Vestea a dus imediat la deprecierea lirei sterline. Totodata, retelele de socializare au fost impanzite de imagini de la locul tragediei, unde – minute in sir – a domnit panica!

Potrivit celui mai recent bilant, cel putin 22 oameni au murit si 59 au fost raniti, in Manchester, in Marea Britanie, in ceea ce politia suspecteaza deja ca a fost o actiune terorista. Printre persoanele decedate se numara si copii. Un oficial american sustine ca ar fi vorba despre un atac sinucigas cu bomba, iar autoritatile ar avea deja un suspect pe care l-ar fi identificat ca ar fi purtat asupra sa o bomba.

Din declaratia oficiala a Departamentului Homeland Security, oficialii americani afirma ca "monitorizeaza de aproape" incidentul si sutin ca pana in prezent departamentul lor "nu detine o informatie care sa indice o amenintare specifica despre care s-ar crede ca este implicata", noteaza CNN.

 Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenta al Guvernului COBRA marti, la ora locala 9.00 (11.00, ora Romaniei), dupa ce 19 persoane au fost ucise dupa un concert la Manchester, potrivit postului Sky News.

Campania in vederea alegerilor anticipate de la 8 iunie a fost suspendata in Marea Britanie, in urma exploziei de la Manchester Arena.

May a anulat evenimentele de campanie de marti. ”O sursa conservatoare a declarat pentru (agentia britanica de presa) The Press Association ca premierul a suspendat campania in vederea alegerilor generale”, a anuntat marti Sky News.

De asemenea, liderul liberal-democrat Tim Farron a anulat un tur de campanie in Gibraltar in urma exploziei, pe care politia a anuntat ca o trateaza drept un atac terorist.

Politia din Manchester a anuntat marti dimineata ca trateaza explozia de la Manchester Arena ca pe un incident terorist pana cand va avea alte informatii.

"In prezent, tratam incidentul ca pe unul terorist pana cand vom avea alte date", a anuntat un reprezentant al Politiei, care a precizat ca politistii colaboreaza cu institutiile din domeniul combaterii terorismului si cu cele din inteligence.

 Emma Johnson a povestit pentru Radio BBC ca ea si sotul ei se aflau la arena pentru a a-i aduce acasa pe copiii lor de 15 si 17 ani, care erau la concert. "Cu siguranta a fost o bomba. A fost in foaier. Eram in capatul scarilor si am auzit sticla explodand, era langa zona unde se vand produse. Intreaga cladire s-a cutremurat. A fost o unda de soc si foc la final"

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>