Published On: lun, mai 8th, 2017

EXCLUSIV/ Luiza Guta nu va fi director de ingrijiri la Spitalul Judetean Braila

Share This
Tags

Anuntata "pe surse" ca va fi noul director de ingrijiri al Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Virginica Luiza Guta nu a infirmat stirea, fapt ce ne determina sa credem ca doamna in cauza nu are nimic impotriva ba chiar si crede ca va obtine functia respectiva, fie si temporar, pana la organizarea concursului. 

Asistenta la "Igiena", adica la Serviciul de Prevenire si Combatere a Infectiilor Nosocomiale, si absolventa al Facultatii de Asistenti Medicali din august 2016, Luiza Guta nu poate ocupa aceasta functie. Aceasta deoarece, potrivit legii, directorul de ingrijiri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:"sa fie absolventi de invatamant postliceal sanitar, cu diploma de absolvire sau de invatamant universitar de lunga sau scurta durata, cu diploma de licenta/absolvire sau echivalenta in domeniul medical; sa fie asistenti medicali principali; sa aiba cel putin doi ani vechime ca asistent medical principal". 

Lasand la o parte faptul ca asitent de igiena (si ce igiena e in spitalul judetean nu mai comentam aici – nr) nu este acelasi lucru cu asistent medical, Luiza Guta nu este asistent medical principal, ceea ce inseamna, potrivit legii, ca trebuie sa indeplinesti functia de asistent medical generalist timp de cinci ani.

Prezenta Luizei Guta pe lista "nominalizarilor" in conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Braila se datoreaza, pare-se, unei amicitii cu dr. Delia Rasnoveanu, cea care ar urma sa detina functia de manager al spitalului, evident, dupa perioada de interimat si castigarea concursului care va fi organizat pentru ocuparea acestui post.

In zilele urmatoare va vom prezenta detalii asupra celorlalte doua functii aruncate in spatiul public pe surse, respectiv a medicului oftalmolog Alina Neacsu – director medical si a medicului epidemiolog Delia Rasnoveanu ca manager. Singurul amanunt pe care il putem dezvalui, deocamndata, este ca nici functiile lui Neacsu si Rasnoveanu nu sunt batute in cuie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>