Published On: vin, mai 5th, 2017

Elevii braileni nu vor mai primi abomanente Braicar gratuite / Prefectura nu a fost de acord cu proiectul consilierilor locali

Primarul Marian Dragomir a anuntat intr-un mesaj postat pe o retea de socializare ca  elevii nu vor mai beneficia de abonamente gratuite. Acesta sustine  ca au aparut probleme cu implementarea hotararii de consiliu privind atribuirea abonamentelor gratuite pentru elevi. Concret, Prefectura nu a dat un aviz pozitiv proiectului votat de consilierii locali la ultima sedinte CLM, pentru ca in prezent potrivit articolului 84 aliniatele 1 si 2 din Legea 92/2007, elevii deja beneficiaza de abonament redus cu 50%, iar un abomanent gratuit pe parcursului anului scolar ar reprezenta o noua facilitate.

“In luna aprilie 2017, la propunerea , Consiliul Municipal Braila a votat in unanimitate acordarea de abonamente gratuite pentru elevii de liceu, pentru a sustine financiar familiile care au copii, dar si pentru a incuraja participarea la cursuri.

Pentru punerea in aplicare a acestei hotarari de consiliu este necesara viza de legalitate a Institutiei Prefectului. Urmare demersurilor efectuate, in documentatia primita de la Prefectura Braila se mentioneaza faptul ca in conformitate cu prevederile art. 84 alin 1 si 2 din Legea 92/2007: "elevii din invatamantul obligatoriu, profesional si liceal acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun… pe tot parcursul anului calendaristic".

In opinia Prefecturii Braila "acest act normativ permite acordarea unui tarif redus cu 50%" iar acordarea unei gratuitati (100%) in conditile votate de consiliul local ar reprezenta o facilitate suplimentara.

Daca vom contesta decizia Prefecturii, hotararea de consiliu privind gratuitatea va fi suspendata pana la data finalizarii procesului, care poate dura foarte mult .

Pentru a evita aceasta situatie neplacuta si a acorda facilitati pentru transport elevilor, vom propune o noua hotarare de consiliu local privind aplicarea de facilitati la transportul elevilor, in urmatoarele conditii:

– IN PREZENT (inainte de hotararea de consiliu privind gratuitatea) – 50 % pentru elevi PE PERIOADA ANULUI SCOLAR

– IN VIITOR – 50% pentru elevi (scoala gimnaziala, liceu, scoala profesionala ) PE PERIOADA ANULUI CALENDARISTIC

Nu doresc sa fac mai multe comentarii deoarece intentia noastra de acordare a unor facilitati nu trebuie sa intre in speculatii, ci doar sa se materializeze

Din punct de vedere financiar 50% pe durata anului calendaristic reprezinta mai mult decat 100% pe perioada anului scolar”, a scris Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>