Published On: mie, mai 24th, 2017

Dupa plecarile din acest final de sezon, Gabi Szucs este singura jucatoare de la Dunarea Braila convocata nationala

Sezonul regulat este aproape de final dupa ce s-a disputat si finala Cupei Romaniei, castigata de CSM Bucuresti in fata SCM Craiova cu scorul de 33-21. Ultimele doua meciuri din acest sezon mai sunt cele de la turneul de baraj de la Sf. Gheorghe, din perioada 24-27 mai. Dupa acest turneu va “intra in paine” echipa nationala care va juca patru meciuri la inceputul lunii iunie, doua meciuri de pregatire in compania Ungariei si doua meciuri impotriva Austriei  pentru alificarea la Campionatul Mondial din Germania, programat in luna decembrie 2017.

HC Dunarea Braila ne obisnuise sa fie echipa cu cele mai multe jucatoare convocate la nationala, dar din pacate dupa plecarile masive de la finalul sezonului, Braila mai are o singura jucatoare convocata, si anume interul dreapta Gabiella Szucs.

Romania va juca in perioada in perioada 2-4 iunie doua meciuri de pregatire in compania Ungariei, iar pe 9 iunie, la Oradea, si 13 iunie, la Stockerau, doua meciuri cu Austria pentru calificarea la Campionatul Mondial. Nationala se va reuni in 28 mai, la Oradea, iar antrenorii Martin Ambros si Horatiu Pasca au pregatit cateva surprize pentru aceasta actiune oficiala. Cea mai importanta este convocarea extremei stanga Valentina Ardean-Elisei, care revine la lot dupa aproximatov 10 luni.

Pentru meciurile cu Austria au fost convocate 18 handbaliste:

Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Yulia Dumanska (SCM Craiova)

Extreme stanga: Valentina Ardean (SCM Craiova), Nicoleta Dinca (Gloria Bistrita)

Interi stanga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (Siofok KC), Bianca Bazaliu (CSM Bucuresti)

Centri: Cristina Laslo (Buducnost), Andreea Pricopi (Corona Brasov), Madalina Zamfirescu (Debrecen)

Interi dreapa: Ana Maria Dragut (HC Zalau), Laura Popa (Dinamo), Gabiella Szucs (Dunarea Braila)

Extreme dreapta: Aneta Udristioiu (CSM Bucuresti), Laura Chiper (Corona Brasov)

Pivoti: Crina Pintea (Thuringer), Cyntia Tomescu (CSM Roman), Timea Tatar (Corona Brasov) sau Florentina Craiu (CSM Rm. Valcea)

Cristina Zamfir (SCM Craiova) si Ana Maria Iuganu (CSM Roman) se vor casatori pe 4 iunie si nu vor evolua cu Austria. Timea Tatar a acuzat la randul ei o accidentare mai veche si ar putea fi inlocuita cu Florentina Craiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>