Published On: mar, mai 16th, 2017

Doua piete din municipiu vor avea pe tarabe rosii autohtone

Recent, liderul PSD, Liviu Dragnea s-a aratat foarte incantat ca programul “Tomate romanesti”, devine incet, dar sigur un succes. Acesta a scris un mesaj in mediul online, dupa ce un mare producator de tomate din Constanta a vandut primele rosii romanesti la mai multe hypermarketuri de la malul marii.

“Primele rosii subventionate prin programul „Tomate romanesti” au ajuns in piata. Astfel, o alta masura promisa in campania electorala a devenit realitate.

Fermierii nostri pot acum sa aduca in farfuriile romanilor rosii sanatoase, din pamant romanesc”, a scris Liviu Dragnea la momentul respectiv.

La aproximativ o saptamana distanta, Traian Cismas, directorul Directiei Agricole Braila, a spus ca in viitorul apropriat vom gasi in pietele din municipiu rosii din solarele autohtone. Acesta sustine, ca doi producatori braileni care au accesat programul amintit mai sus, sunt aproape de a iesi pe piata cu propriile produse. Potrivit directorului Directiei Agricole Braila, cei doi producatori sunt din zona Bertesti si Tichilesti, iar produsele acestora vor ajunge in Piata Mare si Piata Concordia.

“Avem doi fermieri care ne-au anuntat de rodire, ceea ce inseamna ca in cateva zile ar urma sa iasa pe piata. Din informatiile pe care le detinem cei doi ar avea spatii de vanzare in Piata Halelor si in Piata Concordia, pentru ca si la acest moment ei vand acolo verdeturi. Dar mesajul nostru este acela ca in cazul in care totusi nu au, sa ia legatura cu noi, pentru a cere sprijin Administratiei Pietelor pentru a asigura producatorilor agricoli spatii de vanzare. Cei doi fermieri daca nu vor reusi sa vanda pana la finalul lunii mai intreaga cantitate minima prevazuta in cadrul programului guvernamental, adica 2 tone, mai au posibilitatea sa completeze diferenta in perioada noiembrie – decembrie a acestui an”, a declarat Traian Cismas, directorul Directiei Agricole Braila, pentru Obiectiv Vocea Brailei.

Prin acest program Guvernul isi doreste sa sprijine producatorii locali de tomate in spatii protejate, insemnand sere, solarii, astfel incat acestia sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona. Producatorii vor primi ajutoare anuale de pana la 3.000 de euro.

De acest program pot beneficia: producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator, producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale si producatorii agricoli persoane juridice.

Valoarea sprijinului financiar care se acorda beneficiarilor este de 13.481,4 lei/ beneficiar/ an (care reprezinta contravaloarea in lei a 3.000 euro/ beneficiar/ an), insa valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/ intreprinderi unice nu poate depasi echivalentul in lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>