Published On: joi, mai 4th, 2017

Dezvoltarea statiunii Lacului Sarat, subiect inchis pentru Primaria Braila si Consiliul Judetean / Dragomir: “Subiectul este inchis, noi am hotarat sa mergem mai departe”

Dupa ce consilierii Chiscaniului au votat pentru a doua oara impotriva asocierii cu Primaria Braila si Consiliul Judetean pentru dezvoltarea statiunii Lacu Sarat, astazi, primarul Dragomir si presedintele CJ Chiriac au spus la unison ca acest subiect este unul inchis si ca banii alocati pentru aceasta asociere vor fi redirectionati catre alte proiecte. Edilul sef s-a aratat dezamagit de faptul ca aceasta asociere nu a fost un succes, deoarece  isi dorea ca statiunea Lacu Sarat sa devina un punct turistic important pentru aceasta zona. Acesta a adaugat ca le respecta dorinta celor din Chiscani si le-a urat succes pe mai departe, in ceea ce priveste dezvoltarea statiunii.

Cand vom avea rectificarea de buget in luna iulie vom propune Consiliului Local ca acea suma pe care Primaria Municipiului Braila a alocat-o in vederea asocierii sa o distribuim pe o a alta lucrare de investitii in municipiul Braila. Acest proiect de asociere nu cred ca va mai fi posibil… Eu mi-am dorit foarte mult acea asociere in vederea dezvoltarii unei zone. Noi respectam decizia instantei, niciodata nu am dorit sa luam ceva cu forta de la alta Unitate Administrativ Teritoriala. Le respectam si decizia in aceasta situatie, imi pare foarte rau ca dansii nu si-au dorit asocierea. Acest lucru ar fi reprezentat o dezvoltare a statiunii Lacu Sarat cu banii municipiului Braila si ai Consiliului Judetean, acum le ramane in totalitate aceasta “oportunitate” de a investi acolo. Din punctul meu vedere cred ca ar fi fost benefic sa o facem impreuna, urmand ca roadele sa le culegem cu totii, ei in ceea ce priveste incasarea taxelor si a impozitelor locale, iar noi din a beneficia din turismul care vine in Lacul Sarat si ajunge si in municipiul Braila. Nu am mai discutat cu primarul Cojea, subiectul acela este inchis, noi am hotarat sa mergem mai departe, nu ne putem bloca pe subiectul statiunii Lacu Sarat, atat timp cat ei nu-s doresc asocierea”, a spus Marian Dragomir.

La randul sau, presedinte CJ Francisk Chiriac a spus ca banii vor fi realocati si ca acest refuz de asociere nu inseamna incetarea colaborarii cu primaria Chiscani pentru alte proiecte, fiind dispus ca sustina viitoare proiecte de dezvoltare. Totusi, subiectul statiunii este unul inchis.

 “Suma de bani alocata pentru aceasta asociere va fi relocata pentru dezvoltarea judetului. Colaborarea Consiliului Judetean este deschisa tuturor UAT-urilor, chiar nu avem nimic cu UAT Chiscani si o sa-i sustinem pe urmatoarele lor proiecte de dezvoltare, dar pentru statiunea Lacu Sarat nu pot investi decat ei. Eu sper ca cei din Chiscani sa citeasca mai mult, sa vada care sunt lucrurile bune si lucrurile rele, ceea ce inseamna aceasta asociatie de dezvoltare, sa vada ca conform codului fiscal nu putem trece in aceasta asociere niciun fel de patrimoniu pentru ca nu isi are rostul. Conform codului fiscal toate taxele si impozitele pe lucrurile care le administreaza se platesc la UAT Chiscani”, a declarat Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>