Published On: mie, mai 31st, 2017

Dedesubturile crimei lui Brot / Pekenie si Brot au fost amici in copilarie, dar drumurile li s-au despartit, ajungand infractori in strainatate / Se presupune ca cei doi au fost formati de interlopii locali

Prin vecini se spune ca s-au bucurat impreuna de copilarie, pe strazile Brailei, iar adolescenta le-a fost marcata de apropierea de infractorii cu ”eticheta” din orasul asezat pe malul stang al Dunarii. O istorie scurta, dar tumultuoasa pe care Cristian Brot si asasinul sau, Florin Pintea, alias Pekenia, in varsta de 25 de ani, au impartit-o pana la macelul de acum trei zile.

La sfarsitul saptamanii trecute, chiar in miezul zilei, la intersectia strazilor Ardealul si Ion Ghica, mai multi indivizi – unii inarmati cu sabii si topoare – isi rezolvau problemele in felul lor. Focuri de arma se amesteca insa printre amenintari cu moartea si urlete. Combatantii se raspandesc, ca la un semn, in toate partile, lasand in urma un barbat impuscat. Tanarul – Cristian Brot – zace inconstient si plin de sange in autoturismul lui. Martorii au numarat sase focuri de arma. La fel si criminalistii, care aveau sa culeaga de pe caldaram tot atatea tuburi de calibrul 9 mm trase dintr-o arma ce s-a dovedit a fi un pistol semiautomat Glock, sustine Libetatea.ro.

Cateva ore mai tarziu, barbatul ciuruit in propria masina moare la spital, ca urmare a unei puternice hemoragii, dar si a faptului ca doua din proiectile i-au nimerit organe vitale.

Asasinul a fost ”tradat” de apelurile pe care a vrut sa le faca de pe telefonul sau mobil, dar si de dusmani din lumea interlopa

La mai bine de o zi de la omorul comis in plina strada, pistolarul fugar – Florin Pintea, zis Pekenia – este prins in localitatea braileana Surdila Greci, intr-o incercuire a trupelor speciale ale ”Internelor”. Se ascundea intr-o casa nelocuita a unei rude. Impreuna cu el era un anume Madalin Pentelie (25 de ani), un soi de ”locotenent” de-al sau, care a participat la sangeroasa rafuiala.

Arma crimei – Glock-ul – nu mai era la ei, dar, odata prinsi, cei doi le-au aratat anchetatorilor locul unde au aruncat-o in incercarea de a ingreuna investigatia. Pistolul va fi supus unor tratamente speciale, prin care amprentele – posibil distruse de mediul in care arma a stat – sa poata fi prelevate chiar si partial, dar si unei expertize balistice, ale caror rezultate vor fi comparate cu ranile din cadavrul victimei.

Inainte de a fi ucis, Cristian Brot s-a dus acasa la asasinul Florin Pintea sa-i ceara socoteala. La scurt timp s-a declansat razboiul stradal

Un episod sangeros, consumat in marginasul cartier Plantelor, a carui motivatie este si acum cautata de investigatori printre indivizii din lumea tenebroasa a interlopilor locali. Surse judiciare ii plaseaza pe cei doi printre infractorii care, de regula, actioneaza singuri, nu la adapostul unor bande, si vorbesc despre un conflict mai vechi, legat de anumite afaceri neterminate.

Conform unui prim scenariu, totul ar fi escaladat brusc in momentul in care victima, Brot, s-a dus acasa la Pintea sa-i ceara socoteala. Cum rivalul sau nu a fost de gasit, cel care avea sa sfarseasca sub ploaia de gloante si-a varsat nervii pe tatal acestuia, care si-ar fi chemat fiul. A urmat un scandal-monstru, produs la cateva strazi de casa lui Pekenia, in care locul sabiilor si al topoarelor a fost luat de focurile de arma ucigase. Ancheta va stabili daca Pekenia a venit la indemnul tatalui sau, care a discutat in fata portii casei cu cel care avea sa fie impuscat sau daca asasinul a ajuns acolo fara sa fie alertat de cineva.

Brot si Pintea furau si talhareau pe cont propriu. Unul in Elvetia, celalalt in Austria si Italia

Cine sunt, de fapt, persoanajele acestui conflict armat? Surse din lumea interlopa ii plaseaza pe cei doi – Brot si Pintea, candva amici –  in apropierea a doua clanuri, a doua grupari deosebit de puternice care ar controla orice miscare in cartierele Brailita si Plantelor. Doua zone marginase ale Brailei despartite de un pod, o granita care, totodata, separa nu numai cartierele, ci si ariile de influenta ale mafiotilor locali.

De cum s-au desprins de influenta clanurilor langa care au crescut si au invatat ”meserie”, cei doi fosti amici si-au cautat fiecare drumul. Pentru ca in Braila nu era loc pentru ei din cauza baietilor cu ”eticheta”, amandoi au apucat-o pe drumul Europei, unde s-au pus pe comis faradelegi. Unul – Brota – a ajuns prin Elvetia, unde a furat de prin case si a talharit pana ce a fost prins si facut ”pachet” in Romania, unde a fost condamnat la patru ani de inchisoare, celalalt – Pintea – si-a facut de cap prin Austria si Italia, unde s-a tinut numai de furturi si infractiuni la regimul rutier (conducere fara permis, cu masini neinmatriculate).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>