Published On: lun, mai 22nd, 2017

De ce ating POLITISTII unul dintre FARURILE masinii cand te opresc in TRAFIC. Motivul te va SURPRINDE

Soferilor li s-a intamplat, macar o data, sa fie trasi pe dreapta de catre politie. Pentru a face lucrurile si mai incomode, politistii au anumite actiuni de rutina, care ne pot calca pe nervi.

Un tic al politistilor este atingerea unui far din spatele masinii. Motivul pentru care fac acest lucru nu este cunoscut de prea multi soferi. Daca esti unul dintre ei, citeste in continuare pentru a afla ce urmaresc politistii atunci cand fac acest lucru.

Ritualul de atingere a farului are legatura cu trecutul politiei rutiere. Inainte de inventarea camerelor de supraveghere, politistii erau destul de sireti cu aceasta tactica. Nu trebuie sa te ingrijorezi, nu este vorba despre ilegalitati, ci, mai degraba, cu prevenirea unor infractiuni. Stim cu totii ca nu este un lucru neobisnuit ca soferii sa ascunda armele sau drogurile imediat ce acestia au fost opriti de catre politie. Atingand lampile din spate, agentii aveau avantajul de a surprinde infractorii inainte ca acestia sa apuce sa ascunda obiectele ilegale.

Un alt motiv, chiar mai interesant, este acela ca prin aceasta tactica organele de politie isi lasau amprentele pe masina respectiva. Daca stai putin sa analizezi situatia, acest ritual este chiar ingenios pentru ca in cazul in care soferul ar ataca politistul, amprentele celui din urma ar ramane pe masina.

Probabil ca foarte mult persoane inca mai cred ca agentii de politie fac acest lucru pentru a verifica daca farurile functioneaza corespunzator, dar se pare ca am subestimat capacitatile politistilor o perioada lunga de timp.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>