Published On: mar, mai 16th, 2017

Daca duminica s-ar organiza alegeri prezidentiale, Romania ar avea un presedinte surpriza

Gabriela Firea ar fi prima optiune a romanilor, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, arata datele unui sondaj de opinie realizat de Avantgarde, in perioada 3 – 12 mai, potrivit Antena 3.

Astfel, potrivit rezultatelor studiului, Firea este creditata cu 44% din optiunile de vot ale electoratului, in timp ce actualul presedinte, Klaus Iohannis, este cotat la 40%. De altfel, Firea este prima si in topul simpatiei populatiei, cu 59%, urmata de premierul Sorin Grindeanu, cu 485, de presedintele Iohannis, cu 47%, de Calin Popescu Tariceanu, cu 44%. Despre Victor Ponta, 39/% au o parere buna, despre Dacian Ciolos, doar 35% spun asta.

La partide, PSD este la 44% daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obtine 24% iar USR 12%. ALDE se afla la 8% iar UDMR se mentine la 5%. PMP-ul lui Traian Basescu nu ar mai intra in Parlament.

Sondajul a fost realizat in perioada 3 – 12 mai prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un esantion de 800 de oameni, avand o marja de eroare de 3, 47%.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>