Published On: mar, mai 23rd, 2017

Crima oribila in Vultureni: I-a despicat in doua capul celui mai bun prieten cu harletul / Ancheta procurorilor a ajuns la final

La inceputul acestui an, locuitorii satului Vultureni, comuna Ciresu, au fost oripilati dupa ce un barbat de 25 de ani si-a ucis cu sange rece prietenul. Crima odioasa a ajuns pe masa magistratilor de la Tribunalul Braila. Astfel, Ionut Radian Dumitru, de 26 de ani, zis “Piticul”, a fost arestat si trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de omor, insa barbatul continua sa nege faptul ca i-a despicat capul cu harletul vecinului sau de 54 de ani. Dupa cercetarile anchetatorilor, criminalul, la patru ore dupa ce si-a omorat vecinul, avea o alcoolemie de 2.70 grade la mie. Totodata, acesta a fost suspus unul examen medico-legal psihiatric, in urma caruia a fost diagnosticat cu intarziere mintala, dar in momentul in care si-a omorat prietenul a avut descernamant.

“Inculpatul este cunoscut de membrii comunitatii ca fiind o persoana agresiva si violenta, care creeaza permanent conflicte cu toti consatenii, pe care ii insulta si ii ameninta. In mod curent, inculpatul avea in camera in care locuia o cazma (harlet – n.r.) cu lungimea totala de 1,48 metri, din care partea metalica 0,30 metri, iar sub perna un topor pentru a se apara, potrivit propriilor declaratii, de eventualii agresori sau hoti, desi nu a fost niciodata victima unor asemenea persoane.(…) Victima, avand o imbibatie alcoolica in sange de 1,90 g la mie, statea asezata; i-a cerut in mod repetat inculpatului sa inceteze agresiunea si a incercat sa pareze loviturile cu bratele, suferind leziuni pe ambele membre superioare. In continuare, inculpatul a lovit victima cu cazmaua, practic, in toate zonele corpului, vizand toracele si sternul, abdomenul si ambele picioare”, precizeaza procurosul de caz.

Reamintim ca in data de 28 ianuarie 2017, fiica victimei a sunat la 112 si a anuntat ca tatal sau zace plin de sange. La scurt timp la fata locului s-au deplasat echipaje de politie, impreuna cu procurorul criminalist, dar si o ambulanta. Medicul nu a putut face altceva insa decat sa constate decesul. Potrivit declaratiilor martorilor oferite la momentul respectiv, victima, Viorel Iconaru, si agresorul, Ionut Dumitru, 25 de ani, s-au cinstit bine in noapte de 27 spre 28 ianuarie la birtul din sat, apoi, pe drum, s-au certat. In dimineata de 28 ianuarie, Iconaru a plecat in graba la vecinul sau unde au continuat betia. In jurul orei 11:00, tanarul a plecat in fuga de acasa si a mers la locuinta vecinului  sau. Aici a gasit-o pe fiica lui Iconaru si i-a spus ca tatalui sau i s-a facut rau. Femeia a mers in graba la Dumitru acasa, iar aici fata a avut parte de o imagine desprinsa din filmele de groaza. Tatal sau zacea mort pe podea, intr-o balta de sange. Imediat a sunat la 112, din pacate prea tarziu, tatal ei era deja mort. Criminalul nu a incercat sa fuga, a opus doar putina rezistenta cand i s-au pus catusele. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>