Published On: mar, mai 23rd, 2017

Comertul cu tutun luat la puricat de ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Antifrauda Fiscala, a desfasurat in perioada 18-19.05.2017 actiuni de informare in domeniul comertului cu produse din tutun, fiind vizate atat societatile care detin atestat pentru comercializarea angro de tutun prelucrat, cat si societatile care vand in sistem en detail acest tip de produse.

Astfel, un numar de 145 inspectori antifrauda din cadrul celor 8 directii regionale au  distribuit materiale informative ce au vizat prevederile legale incidente comerciantilor in sistem angro si en detail de tutun prelucrat, la un numar de 1.441 contribuabili din 161 localitati de pe intreg teritoriul tarii.

Actiunile de informare au vizat modificarile aduse "Legii nr.201/2016 privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de modificare a Legii nr.349/2002 pentru combaterea efectelor consumului produselor din tutun ", respectiv prevederile art.27 alin (2), in vigoare incepand cu data de 20 mai 2017.

Totodata, au fost reamintite regulile si obligatiile stabilite potrivit Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, respectiv cele care vizeaza atestatele de comercializare, marcarea produselor, pretul de vanzare, realizarea de achizitii de la comerciantii angro detinatori de atestate de comercializare.

ANAF, prin Directia Generala a Vamilor si Directia Generala Antifrauda Fiscala, deruleaza de la inceputul acestui an Operatiunea SCUT, care vizeaza prevenirea si combaterea traficului ilicit cu tigarete si produse din tutun, fiind dispuse in acest sens controalele in piete, targuri si oboare. Aceasta Operatiune se incadreaza intre actiunile de implementare a Planului de masuri privind eficientizarea ANAF, agreat de Guvernul Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>