Published On: joi, mai 25th, 2017

Ce face dragostea din om / Eminescu versus Rajinder Tumber, tanarul britanic indragostit de o romanca

Un tanar britanic , romantic pana peste poate, a scris cel mai lung poem de dragoste din lume sperand ca il va intrece pe poetul nostru national Mihai Eminescu  .

Rajinder-Tumber-Divine-Verse.jpg.galleryTotul s-a intamplat dupa ce acesta s-a despartit de prietena lui care, fiind de nationalitate romana l-a inspirat povestindu-i de Luceafarul romanesc. Rajinder (foto stanga), tanarul britanic, a scris poemul „Divine Verse” care are un total de 2413 cuvinte .

“Fosta mea prietenă, care era din România, mi-a povestit despre poetul român care a scris vechea poezie. Am spus că de ce să nu aducem recordul în Marea Britanie”, a povestit  britanicul Rajinder Tumber.

“În urmă cu câțiva ani era să mor de meningită, iar atunci mi-am dat seama care este sensul vieții. Numărul unu este iubirea, iar doi să îi ajut pe alții”, a explicat Rajinder Tumber.

“Poemul este așezat în grădina Edenului. Povestea de dragoste nu este între Adam și Eva. Povestea reală de dragoste este între șarpe și Eva. Este vorba despre dragoste, despre filozofie, știință și istoria antică”, a spus Rajinder.

Din aceasta lupta poetica cel care a iesit castigator a fost Mihai Eminescu desigur,  cu „Luceafarul” care a fost omologat de World Records Academy, in 2009,  ca fiind cel mai lung poem de dragoste din lume cu 98 de strofe.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>