Published On: vin, mai 12th, 2017

Bursele, ajutoarele de inmormantare, indemnizatiile si alte venituri vor fi impozabile dupa modificarea Codului Fiscal

Guvernul pregeste multe schimbari majore odata cu modificarea Codului Fiscal. Daca impozitarea pe gospodarie va trece, mai multe de venituri, care nu erau supuse taxarii, vor deveni impozitabile.

Ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, pensiile pentru invalizii de razboi, orfanii, vaduvele/vaduvii de razboi, bursele primite de elevi si studenti, premiile sportivilor medaliati la campionatele mondiale, europene si la jocurile olimpice/paralimpice vor fi toate impozitate, potrivit consultantilor PwC, citati de profit.ro.

Trecerea la impozitul pe venitul global va duce si la impozitarea ajutoarelor de inmormantare, ajutoarele pentru boli grave si incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru nastere, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitatilor naturale si chiar a cadourilor sau tichetelor oferite de companii salariatilor, cat si a contravalorii transportului la locul de munca sau contravaloarea serviciilor turistice sau de tratament.

Ministerul Finantelor doreste sa modifice sistemul actual de impozitare obtinute de persoanele fizice, renuntand la cota unica de 16% si introducerea unui impozit diferentiat de 0% sau 10% in functie de venitul anual global pentru fiecare gospodarie din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>