Published On: lun, mai 8th, 2017

Brailenii dezamagiti dupa ce Prefectura a decis ca elevii nu merita abonamente gratuite / “Dar la trantorii care nu muncesc le dau ajutor! Rusine!”

Saptamana trecuta, primarul Marian Dragomir a scris un mesaj pe o retea de socializare in care a precizat ca gratuitatea abonamentelor pentru elevi a cazut pentru ca Prefectura nu a dat un aviz favorabil. Dupa acest refuz, primarul s-a aratat foarte dezamagit, iar in mediul online brailenii au discutat foarte mult pe baza acestui subiect.

Acestia critica legile din Romania, spunand ca in alte judete s-a putut oferi gratuitate, fara sa fie incalcata legea, dar in Braila nu se poate. Mai mult, unii braileni s-au luat si de asistatii sociali care incaseaza bani fara sa munceasca de la Primarie.

Printe comentariile brailenilor se numara: “Dar la "trantorii"care nu muncesc le dau ajutor! Rusine!”, “In alte orase din tara de ce se pot acorda aceste gratuitati de 100 % pentru elevi si la noi nu? Acolo guverneaza cumva alte legi?”, “Hai ca sunteti exact ca-n Caragiale…<<da noi cu cine votam>> Pai ce facem ma nene ma acum scoatem abonamente la mijlocul lunii, da bine ca nu ne-ati spus pe 30 mai ca era mai bine”.

Printre comentariile pe baza acestui subiect, s-a numarat si unul al consilierului judetean Simona Draghincescu care a spus concret ca la Cluj a fost posibil sa se ofere gratuitatea tuturor elevilor ce respecta anumite conditii de bun simt. Totodata, Draghincescu a spus ca si in orasul vecin, Galati, Primaria le ofera elevilor abomamente pentru transportul in comun cu 90% reducere.

“La Cluj, si poate nu numai la Cluj, se pare ca legea este vazuta si interpretata altfel de catre Prefectul de la Cluj decat Prefectul de la Braila… A naibii lege, pentru unii muma pentru altii ciuma! De fapt ce sa ma mai mir… In Romania unii au fost condamnati pentru declaratiile publice incorecte scrise in declaratiile de avere… La Braila, insa, unii sunt promovati pentru astfel de fapte. V-am spus de atatia ani ca Braila este stat in stat si nu ma credeti… O sa mai spun si alte adevaruri, poate ca pana la urma le aude cineva… Eu sunt perseverenta si consecventa. Aici va aduc la cunostinta un exemplu de la Cluj, HCLM Cluj data la 01.03.2017 pentru transportul gratuit al tuturor elevilor ce respecta anumite conditii de bun simt. Mai caut si alte judete care au gratuitate pe transportul in comun pentru elevi. Si la Galati Primaria acorda o gratuitate de 90% pentru elevi”, a scris Simona Draghincescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>