Published On: lun, mai 8th, 2017

Bomba in dosarul traficantilor care au bagat 2,5 tone de droguri in Romania

 

Cea mai importanta retea de trafic de cocaina care a fost anihilata de politistii si procurorii de la DIICOT, dupa ce au introdus in tara doua tone si jumatate de droguri, se destabilizeaza si mai tare, pentru ca unii din membrii ei s-au hotarat sa vorbeasca cu anchetatorii! Un personaj din esalonul doi este gata sa incheie o intelegere cu procurorii, care ar putea sa fie contrasemnata de judecatori la urmatorul termen al procesului. Cu siguranta vestea nu i-a picat deloc bine ”bossului”, marocanul Mimoun Kaabouni, care este pazit intr-o inchisoare de la noi mai ceva ca Pablo Escobar!

Marocanul Mimoun Kaabouni, care a fost extradat din Spania, se afla in prezent inchis la Penitenciarul Poarta Alba si este considerat liderul gruparii care a traficat aproape 2,5 tone de cocaina, cea mai mare cantitate de stupefiante confiscata de procurorii si politisti de la Crima Organizata si una dintre cele mai mari din Europa din ultimii ani. Vaporul cu care au fost aduse drogurile in Romania venise din America de Sud, iar stupefiantele aveau o puritate de peste 90%. Sase luni, 150 de politisti si anchetatori sub acoperire au cooperat cu autoritatile din Spania, Statele Unite si Columbia pentru a pregati aceasta operatiune. Membrii retelei, in frunte cu liderul, marocanul supranumit ”Rocky” au ajuns in mainile anchetatorilor romani.

Anchetatorii au reusit sa se infiltreze inclusiv printre traficanti ca sa ii poata urmari indeaproape. Asa a fost posibil ca acestia sa fie filmati cand aranjau intr-un depozit pachetele cu cocaina. Au fost inregistrati apoi si in portul Constanta, atunci cand scoteau marfa din peretii containerului.

Claudiu Cucu declara la sfarsitul anului trecut pentru CANCAN.ro, ca exista suficiente probe impotriva traficantilor. "Vor face inchisoare la noi intrucat au comis faptele pe teritoriul Romaniei. (…) Nu cred ca stie cineva cata munca a fost. Sunt ani de munca in spatele acestui caz. Aceasta retea a actionat prima data pe teritoriul nostru, iar membrii ei nu au apucat sa puna un gram de cocaina pe piata. Ulterior au existat operatiuni si in alte state”, spunea comisarul Claudiu Cucu.

Iata insa ca strangerea de probe continua…in fata magistratilor de la Tribunalul Constanta, unde sunt judecati membrii retelei. Unul din inculpati, NARVAEZ RAMON DIEGO, s-a hotarat, se pare, sa colaboreze pe parcursul judecatii, asa ca a cerut amanarea procesului pentru a se consulta cu avocatul sau, ca sa gaseasca cea mai avantajoasa solutie pentru el! Potrivit incheierii de sedinta, judecatorii au acordat acest termen ”la solicitarea inculpatului Narvaez Ramon Diego, pt. a mai discuta cu aparatorul ales in legatura cu pozitia procesuala pe care intelege sa o urmeze”. Cu alte cuvinte, avocatul il va sfatui ce sa spuna, dar mai ales, ce sa NU spuna pentru a beneficia de o reducere semnificativa a pedepsei!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>