Published On: lun, mai 22nd, 2017

Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila si Asociatia COLORERIA va invita la un nou film documentar!

Miercuri, 24 mai 2017 de la ora 19:30 la Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene Panait Istrati, va fi proiectat documentarul „ Expirat " marca KineDok.             

„Niste tineri planuiesc un tur pe biciclete de-a lungul Norvegiei pentru a atrage atentia asupra problemei risipei de alimente, singurul impediment este propia lor regula: nu vor consuma decat mancare aruncata pe timpul cursei de aproximativ 3000 km."

Synopsis: | „In bogata tara a Norvegiei, risipa de alimente este o problema imensa cu nicio solutie aparenta. Un grup de patru tineri decide sa faca ceva pentru a creste gradul de constientizare a problemei si sa initieze schimbari sociale si vointa politica de a lua masuri in legatura cu acest lucru. Ei planuiesc un tur de 5 saptamani pe bicicleta, din nordul Norvegiei catre sud – aproximativ 3000 kilometri – un efort urias care necesita ca ei sa consume multa mancare nutritiva pe parcursul drumului. Singura problema este de altfel chiar propria si unica lor regula: Toate mesele trebuie sa provina din alimente aruncate. Desi sarcina pare dificila, pe drum intalnesc multe persoane care ii ajuta si care s-au saturat sa vada mancare buna in tomberoane. Exploatarea produselor expirate nu a avut niciodata un gust atat de bun."

Trailer film: https://vimeo.com/159609367

In 2015, Asociatia One World Romania a lansat KineDok, un program de distributie alternativa de film documentar ce isi propune sa completeze distributia clasica si sa aduca filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continua programul pentru al treilea an consecutiv in mai multe locatii alternative, vechi si noi. In cadrul celei de-a treia editii, 16 documentare incitante vor fi proiectate in peste 25 de spatii neconventionale din fiecare tara participanta: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Romania, Polonia, Norvegia si Bulgaria. O parte importanta din misiunea KineDok este de a merge in orasele mici si de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor si al altor locuri populare. Aceste locatii ofera o alternativa  pentru intalnirea dintre filmul documentar si public si creeaza o atmosfera intima in care vizionarea si dezbaterea unor probleme curente, alaturi de regizori si experti, devine o experienta.

ORGANIZATOR LOCAL: Asociatia COLORERIA, Adriana Stefania Minzu din partea Bibliotecii Judetene Panait Istrati Braila

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociatia One World Romania

ONLINE:  oneworld.ro / kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Ceha), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croatia), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativa al Uniunii Europene.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>