Published On: joi, mai 11th, 2017

Au inceput reinscrierile pentru anul scolar 2017-2018 la gradinita

Procedurile de reinscriere a copiilor inmatriculati deja in invatamantul prescolar au inceput de  pe 8 mai. Din 22 mai, parintii isi pot inscrie copiii care abia incep gradinita, a anuntat Ministerul Educatiei.

Incepand din  8 mai, copiii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani pot fi reinscrisi pentru anul scolar 2017-2018 la gradinita pe care au frecventat-o in anul anterior, iar pentru copiii nou-veniti in sistem, inscrierile se vor derula incepand cu 22 mai.

 Dupa finalizarea etapei de reinscriere, ocuparea locurilor libere se va face in ordinea descrescatoare grupelor de varsta: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 2 si 3 ani).

Orarul inscrierilor si reinscrierilor va fi stabilit de fiecare unitate de invatamant in parte si va fi afisat la loc vizibil, in fiecare gradinita si online.

 In cazul in care numarul cererilor de inscriere este mai mare decat cel al locurilor libere, conducerile gradinitelor vor face partajarea pe baza criteriilor generale si specifice cumulate de fiecare copil. Mai exact, prioritari vor fi copiii care detin documente care dovedesc ca este orfan de unul sau ambii parinti, certificat medical de incadrare in grad de handicap si cei care au un frati sau surori inmatriculati in unitatea de invatamant respectiva. Criteriile de departajare specifice nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri.

Gradinitele trebuie sa publice lista criteriilor de departajare, alaturi de informatii despre capacitatea institutiei si numarul de locuri aprobate pe grupe de varsta, dar si numarul de copii reinscrisi sau inscrisi in fiecare an. De asemenea, unitatile de invatamant prescolar au obligatia afisarii la loc vizibil a informatiilor privind statutul acestora: autorizata sa functioneze provizoriu sau acreditata de Agentia pentru Asigurarea Calitatii in invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

Documente necesare pentru inscriere:

Actele necesare inscrierii la invatamantul prescolar sunt: cererea de inscriere, copie certificat de nastere copil, copie C.I. parinte/ tutore/ reprezentant legal, fisa medicala, hotarari judecatoresti (daca este cazul), iar pentru gradinitele cu program prelungit si saptamanal este nevoie de adeverinte cu veniturile parintilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial.

 Parintii vor completa maxim 3 optiuni pentru unitatile de invatamant in functie de preferinte, iar copiii care nu sunt cuprinsi intr-o gradinita, vor completa o noua cerere pentru a doua perioada de inscrieri. Cererea tip de inscriere in invatamantul prescolar poate fi gasita online pe site-ul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti sau la unitatile de invatamant autorizate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>