Published On: mie, mai 3rd, 2017

Au aparut primele detalii despre noile carti de identitate biometrice / Vor fi mai mici si cu PIN de utilizator

Apar si primele detalii despre noua carte de identitate electronica anuntata de Ministerul Afacerilor Interne. Documentul ar putea avea un PIN de utilizator. Se anunta a fi mai mica, de dimensiunile unui card bancar si va include datele de pe cardul national de sanatate. Cei care din anumite motive nu vor o astfel de carte de identitate cu cip incorporat pot opta pentru un card fara cip, sustine CYD.ro.

Noua varianta simpla ar avea in plus data nasterii si semnatura olografa, pentru ca multi romani din strainatate au cerut acest lucru. Cartea de identitate electronica va fi si ea de doua categorii. Cu cip si amprente sau doar cu cip.

Cei care se tem de inovatie si tehnologie vor putea opta pentru varianta simpla, fara cip, ceilalti ar putea alege cartea de identitate electronica cu amprente sau fara. Aceasta prezinta insa mai multe avantaje.

Cartea de identitate electronica va avea un PIN, iar cipul va putea fi conectat la baza de date a Evidentei Populatiei sau a Casei de Sanatate si va inlocui cardurile de sanatate pe masura ce acestea expira. In plus, cei interesati ii vor putea atasa o semnatura electronica autorizata, pentru a incheia contracte de la distanta sau consulta informatii de la Evidenta Populatiei, Registrul Comertului sau Casa de Sanatate, asa cum fac deja avocatii sau notarii, relateaza stiriletvr.

Desi noua carte de identitate care va ingloba cardul de sanatate este abia in stadiul de proiect de lege, au aparut deja contestatari.

Noile carti de identitate ar putea fi eliberate si copiilor si ar putea fi mai iefine decat pasapoartele. Deocamdata, nu au fost estimate costurile implementarii acestor noi carti de identitate.

Ministerului de Interne asigura ca noile carti de identitate electronice vor fi mai sigure, respecta standardele internationale in materie de protectia datelor personale si ne vor face viata mai usoara.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>