Published On: mar, mai 16th, 2017

Asociatia “Aura 2010” sau cum sa tepuiesti statul prin intermediul centrelor de ingrijire batrani

La inceputul lunii mai, Politia braileana a descins in forta la sediul Asociatiei “Aura 2000”, care se ocupa de ingrijirea batranilor in cele 8 centre. Acesta asociatie este condusa de Aura Udrea, vaduva interlopului “Costel Frizeru” care este cercetata pentru deturnare de fonduri, obtinere ilegala de fonduri, fals, uz de fals si abuz in serviciu.

Citeste si: GALERIE FOTO: Perchezitii in forta la mai multe centre de ingrijiri batrani / Asociatia “Haura” 2000, condusa de Aura Udrea, vaduva fostului interlop Costel Frizeru, luata cu asalt de mascati

Odata cu ancheta Politiei si reprezentantii  Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) au demarat propria investigatie. Dupa mai multe saptamani de ancheta s-a constatat ca aproape jumatate dintre persoanele care ingrijeau batranii si figarau ca si voluntari, de fapt erau remunerati. Practic pentru a evita taxele si impozitele catre stat, acestia nu aveau contracte individuale de munca. Nu mai putin de 13 persoane munceau “la negru”, iar alte doua persoane nici nu figurau in actele asociatiei. ITM i-a amentat pentru aceste nereguli cu plangere penala si o amenda contraventionala de 4.500 de lei.

“In datele de 03.05-05.05.2017, inspectorii de munca din cadrul I.T.M. Braila, impreuna cu reprezentanti ai I.P.J. Braila au efectuat controale la Centrele de Ingrijire pentru Persoane Varstnice apartinand SC AURA 2010 SRL. Au fost identificati/cate prestand activitate 76 persoane, din care 49 persoane care aveau incheiate contracte individuale de munca, 2 persoane care nu aveau nicio forma legala de angajare, precum si 25 persoane care erau inscrise in registrul de evidenta a voluntarilor. Din cele 25 persoane, 11 persoane au declarat ca primesc salariu, si astfel, pentru 13 persoane (2 persoane fara nicio forma legala de angajare si 11 voluntari care primeau bani) a fost inaintata plangere penala Parchetului de pe langa Judecatoria Braila(…)Firma a fost sanctionata contraventional cu amenzi in valoare totala de 4.500 lei pentru intocmirea incorecta a evidentei timpului de munca, respectiv pentru prestarea de munca suplimentara de catre personalul angajat cu contract individual de munca part-time”, se arata intr-un comunicat al ITM.

Reamintim ca pe 3 mai, in urma mai multor perchezitii, politistii au saltat zece persoane, pe care le-au adus la audieri. Printre acestea si Aura Udrea si Adrian Ritzinger. Teancuri de documente au fost ridicate de oamenii legii de la centrele de ingrijire, dar si de la sediul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala.

“Doua persoane banuite de comiterea infractiunilor de obtinere ilegala de fonduri, fals, uz de fals si abuz in serviciu, vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila pentru audieri. Cercetarile sunt efectuate sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila.

Politistii braileni, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 13 perchezitii si au pus in aplicare 10 mandate de aducere, in vederea probarii activitatii infractionale a unor persoane banuite de obtinere ilegala de fonduri”, se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>