Published On: joi, mai 11th, 2017

Aproximativ 60 kg de peste redat mediului natural si unelte de pescuit ridicate de politistii de frontiera braileni

peste salvatPolitisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila- I.T.P.F. Iasi, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol in perioada de prohibitie, au descoperit pe un lac din Parcul Natural Balta Mica a Brailei mai multe unelte de pescuit montate in apa si aproximativ 60 kilograme de peste de diferite specii, care a fost redat mediului natural.

In data de 10 mai, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol in perioada de prohibitie, au depistat pe Lacul Popa din Parcul Natural Balta Mica a Brailei, sapte unelte de pescuit de tip vintir si o plasa din ata, montate in apa, fara a fi identificate sau observate in zona persoane care sa foloseasca uneltele respective.

La iesirea de pe lacul Popa, spre kilometrul 199, mal drept al fluviului Dunarea, politistii de frontiera au observat legate de salcii, patru sfori la capatul carora au fost descoperite, un exemplar de peste specia pastruga in greutate de aproximativ 7 kg, un exemplar specia sanger in greutate de aproximativ 20 kg si doua juvelnice (unealta pentru pastrarea pestelui viu in apa), care contineau cantitatea de aproximativ 33 kg de peste din speciile crap si platica.

Intrucat exemplarele de peste se aflau in stare vie au fost redate mediului natural in prezenta unui inspector piscicol din cadrul ANPA Filiala Regionala Moldova.

Cele sapte vintire in valoare de 2.450 de lei si plasa de pescuit din ata in valoare de 100 lei au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, in cauza politistii de frontiera braileni efectuand cercetari pentru savarsirea infractiunilor de pescuitul comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice mijloace, al pestilor si vietuitoarelor acvatice in perioada de prohibitie si detinerea si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>