Published On: mie, mai 10th, 2017

ANM a emis o noua avertizare meteo / Vremea se va mentine rece, iar furtunile si ploile torentiale vor pune stapanire pe toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, astazi, o noua avertizare valabila in intervalul 9 mai, ora 12.00 – 11 mai, ora 09.00, peroada in care vremea va deveni deosebit de rece, iar furtunile si ploile torentiale vor acoperi mare parte din tara.

Incepand din aceasta dupa-amiaza si pana in a doua parte a zilei de maine, temporar va mai ploua, pe arii relativ extinse in sud si sud-est si local in centrul tarii, iar in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, indeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitatii mixte.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi perioade de timp in care vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, posibil, grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si punctiform 25…30 l/mp.

In intervalul mentionat, vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada, iar in cursul diminetilor, in special a celei de joi (11 mai), se va produce bruma local in nord-vest, centru si nord si pe spatii mai restranse in restul teritoriului, cu precadere in zonele deluroase.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>