Published On: lun, apr. 10th, 2017

Vremea va fi frumoasa si se va incalzi in cea mai mare parte a tarii / Cum va fi vremea de Paste

Marti, in vestul, centrul, nordul tarii si la munte vremea va fi in general instabila, cerul va avea innorari temporar accentuate si mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii vor fi averse si descarcari electrice. Izolat se vor acumula cantitati de apa de peste 10-15 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, ziua, vremea va fi frumoasa, cu cer mai mult senin, apoi se va innora treptat si va incepe sa ploua si sub forma de aversa, in estul tarii, dar pe arii restranse si in sud. In a doua parte a intervalului, la munte, mai ales la altitudini de peste 1400 m, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, in special in regiunile nordice, estice si montane. Temperaturile maxime, mai ridicate decat in mod obisnuit la aceasta data, vor avea valori de la 11 grade pe litoral, pana la 23 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 3 si 11 grade.

Vremea de Paste

In prima si a doua zi de Paste, vremea va fi calda, cu temperaturi normale pentru aceasta perioada, insa sansele de ploaie sunt mai mari in prima zi de Paste, transmite Administratia Nationala de Meteorologie.

In noaptea de Inviere, vremea va fi racoroasa, cu temperaturi minime de 0 grade Celsius in estul Transilvaniei si in jur de 8-9 grade pe litoral si in Dealurile de Vest. In Capitala, in noaptea de Inviere, temperaturile se vor situa in jurul valorilor de 5-7 grade Celsius, informeaza ANM.

“In prima si a doua zi de Paste, vom avea parte de temperaturi normale pentru data din calendar, maximele la nivelul tarii se vor situa intre 14 si 20 grade. Cele mai ridicate valori le asteptam in sudul tarii, insa se pare ca probabilitatea de ploaie este mai ridicata in prima zi de Paste, in majoritatea regiunilor”, a declarat Mihai Timu, meteorolog de serviciu ANM, pentru mediafax. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>