Published On: mie, apr. 19th, 2017

Top 10 sfaturi de a reduce consumul autoturismului

In ziua de azi marea majoritate a masinilor sunt "setate" din fabrica de a avea un consum optim. Timpul carburatoarelor si a reglajelor dupa ureche a trecut de mult. Amestecul aer-carburant plus debitul de aer si amestesc sunt controlate de calculatoare. Dar cu toate astea observam de la o zi la alta modificari ale consumului de carburant. Pentru a atinge acel consum optim, sau mai bine zis pentru a reusi sa reducem consumul de carburant, iata aici un top 10 cu metode de a atinge un nivel minim de consum

1. Evitarea pe cat posibil a vitezelor mari, adica nu depasiti viteza de croaziera a automobililui. Aceasta viteza este de regula, la marea majoritate a masinilor, la 100 de km/h. Odata cu depasirea acestei viteze apar forte aerodinamice, iar apasarea lor creste exponential cu marirea vitezei. Spre exemplu daca viteza de rulare este de 100 km/h consumul de carburant se reduce cu aproximativ 15% fata de o viteza de 120 km/h.

2. Anticiparea traficului sau mai bine zis evitarea perioadelor bruste de acceleratie si franare. In acest caz consumul poate fi redus cu pana la 20%.

3. Unul din factorii foarte importanti in obtinerea unui consum redus este pastrarea, tot timpul, a presiunii nominale data de constructor in anvelope. O singura roata mai dezumflata creste consumul cu aproximativ 1%.

4. Utilizarea cat mai rara a aerului conditionat. Prin utilizarea aerului conditionat, motorul este "obligat" sa asigure functionarea compresorului din circuitul de producere a frigului, fapt care duce la marirea consumului de carburant.

5. Inchideti geamurile, in special in timpul rulajului la viteze mari. Geamurile deschise la viteza pot avea un impac negativ asupra consumului acesta inregistrand chiar si valori cu 10% mai mari.

Cititi mai multe pe Promotor.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>