Published On: lun, apr. 24th, 2017

Se anunta modificari importante la asigurarile RCA / Ce trebuie sa stie soferii

Pentru a se evita situatiile in care soferii care au suferit accidente au probleme cu plata daunelor la care sunt indreptatiti din partea firmelor de asigurare, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va impune noi obligatii acestora, care tin in special de informarea clientilor, sustine Reporterntv.ro.

ASF a elaborat un proiect de modificare a Normei nr. 39/2016 privind asigurarile auto din Romania, prin care firmele de asigurare care vand polite de raspundere civila a autovehiculelor (RCA), vor fi obligate sa ofere soferilor mai multe informatii si sa le acorde asistenta in cazul in care au fost victimele unui accident.

ASF va obliga astfel asiguratorii sa "instituie un canal de comunicare prin care asiguratii si conducatorii vehiculelor pot solicita informatii in legatura cu regularizarea daunelor produse vehiculelor avariate prin accidente de circulatie acoperite de contracte RCA". Accesul la acest canal de comunicare va fi pus la dispozitia asiguratilor la momentul incheierii contractului RCA sau pe parcursul derularii acestuia.

Potrivit economica.ro, firmele de asigurare vor fi obligate sa asiste asiguratii, la cererea lor, in cazul in care acestia nu stiu ce trebuie sa faca daca au fost victimele unui accident.

Mai jos puteti vedea ce scrie in proiectul ASF:

"La solicitarea asiguratilor sau a conducatorilor auto, asiguratorul RCA comunica informatii cu privire la:

drepturile si obligatiile ce le revin acestora in baza legislatiei aplicabile locului de producere a evenimentului;

modul de completare al formularului „Constatare amiabila de accident";

procedurile pe care asiguratii le parcurg in vederea reparatiei vehiculului asigurat si a regularizarii daunei;

alte informatii, in vederea solutionarii amiabile a cazului."

In anul 2016, au fost inregistrate la ASF 7.228 de petitii pe clasa asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto RCA si Carte Verde, adica aproape 79% din totalul petitiilor inaintate pentru toate tipurile de produse de asigurare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>