Published On: mie, apr. 5th, 2017

Reabilitarea Bazinului Olimpic, subiect de contre si ironii pe Facebook intre Dragomir si Sirbu(PNL) / Marian Dragomir: “Chiar sunteti consilier judetean cu mai multe mandate?”

Reabilitarea Bazinului de inot olimpic a creat discutii contradictorii intre primarul Marian Dragomir(PSD) si consilierul judetean Marian Sirbu(PNL). Asa cum ne-a obisnuit, edilul sef este foarte activ in mediul online unde prezinta brailenilor stadiul lucrarilor din municipiu. Acest lucru s-a intamplat si cu situatia bazinului, primarul postand o fotografie in care se poate observa cum decurd lucrarile. La aceasta postare, Sirbu a comentat despre provenienta banilor folositi pentru reabilitare, spunand ca pentru Bazinul Olimpic este asigurata de Compania Nationala de Investitii(CNI). Raspunsul primarului nu s-a lasat asteptat mult, acesta sustinand ca anul acesta Primaria a virat 98 de miliade de lei vechi pentru reabilitarea bazinului. Acesta doua comentarii au generat o serie de intepaturi si ironii ale celor doi.

Totusi, aceste ironii nu ajuta de realitabirea mai rapida a bazinului si sa nu uitam ca pana la urma, brailenii, in special parintii ai caror copii invata la Liceul Sportul, nu sunt interesati de unde provin banii pentru reabilitare, fie de la CNI, fie din bugetul Primariei, acestia isi doresc lucrarile finalizate cat mai repede.

Mai jos puteti citi dialogul celor doi:

Marian Sirbu: “Eu stiu ca finantarea pentru Bazinul Olimpic este asigurata de Compania Nationala de Investitii si mai stiu ca lucrarile trebuiau finalizate de anul trecut.”

Dragomir Marian: “Si Primaria Braila finananteaza anul acesta cu 98 miliarde de lei vechi.”

Sirbu Marian: “Eu cred ca finantarea vine de la CLM nu de la Primarie. Si nu e un comentariu rautacios.”

Dragomir Marian: “Gresit ca de obicei. Finantarea se face din bugetul Primariei Municipiului Braila. Chiar sunteti consilier judetean cu mai multe mandate?”

Sirbu Marian: “Bugetul este al Primariei dar este aprobat in CLM. Cred ca am dreptate.”

Dragomir Marian: “Hai ca ai intors-o ca sa mai atenuezi. Te rog eu, ocupa-te de CJ. Poate te pricepi mai bine. O seara buna.”

Sirbu Marian: “Tare te mai superi cand afla lumea ca se putea si altfel. Adica fara bani de la bugetul local. Seara buna!”

Dragomir Marian: “Primaria asigura o cofinantare a proiectului, fapt obligatoriu prin prevederile legale. Nu ma supar, ma minunez cand citesc ce scriu unii!”

Sirbu Marian: “Care este procentul?” (…) Primaria executa bugetul aprobat de CLM. Finantarea este integrala de la Bugetul de Stat, Municipiului Braila revenindu i obligatia de a amenaja zona, de a racorda cladirea la utiliati si de a si insusi cheltuielile de functionare. Daca finanteaza si Primaria (asta pentru ca aceaste cheltuiala a fost aprobata de CLM) inseamna ca lucrarile neefectuate in termen, (adica tot ce se va lucra de acum si pana la finalizarea bazinului) nu mai sunt finantate de CNI…….deci bani pe care ii cheltuim de la bugetul local pentru ca nu s a pus presiune pe constructor sa si termine lucrarea pana la termenul stabilit prin contract.”

Dragomir Marian: “Gresit, tipic carcotasilor politici care intai comenteaza si apoi se documenteaza.”

Sirbu Marian: “Ce este gresit? Faptul ca trebuia terminat bazinul sau faptul ca toata finantarea trebuia sa vina de la CNI?”

Dragomir Marian: “Atitudinea celor care sunt membri de partid si posteaza afirmatii false si nedocumentate.”

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>