Published On: mie, apr. 12th, 2017

Proxenetii prostituatelor care le ofereau sex politistilor “inainte de o zi de “munca grea” au fost condamnati! De pe lista clientilor nu lipsesc oameni de afaceri, notari si politicieni

Mihaiela Dobrila, 39 de ani, patroana salonului de masaj erotic, a intrat in vizorul DIICOT Galati. Dobrila a primit o pedeapsa rezultanta de 10 ani si 4 luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de proxenetism, trafic de minori, spalare de bani si constituirea unui grup infractional, Stefana Dragu, de 63 de ani, zisa “Mamaia”, mama Mihaielei Dobrila, a fost condamnata la 4 ani si 2 luni de inchisoare, pentru proxenetism si constituirea unui grup infractional, iar fiica patroanei, Diana Mariana Gaiu, 21 de ani, zisa “Dana”, la 3 ani de inchisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru aceleasi infractiuni. “Dana” va executa si 120 de zile de munca in folosul comunitatii. Nu in ultimul rand, Constantin Dram, de 66 de ani, clopotar in judetul Neamt, cel de-al patrulea inculpat din dosarul “Red Velvet”, a primit 3 ani de inchisoare, cu suspendare sub supraveghere. Aceasta a fost decizia magistratilor de la Curtea de Apel Galati. Sentinta fiind definitiva, vinerea trecuta, Tribunalul Braila a emis mandate de executare a pedepselor cu inchisoarea pe numele Mihaielei Dobrila si a proxenetei mai in varsta, “Mamaia”, cele doua fiind incarcerate in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, unde-si vor petrece urmatorii ani.

Doua instante la rand au dispus, succesiv, mentinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor si confiscarea uriasei sume de 1.169.525 lei, obtinuta de patronii “Red Velvet” din exploatarea sexuala a tinerelor care se prostituau in bordelul mascat de pe strada Mihail Sebastian. Totodata, firmele prin intermediul carora s-au spalat banii proxenetilor de la “Red Velvet”, persoane juridice, au primit amenzi penale cuprinse intre 45.000 si 60.000 lei fiind, totodata, dizolvate. Este vorba de SC Prosmeker, SC Lavalir Club si SC Vecerka Group SRL Braila.

Minore pentru politicienii si afaceristii Brailei! EXCLUSIV Fetele erau luate din familii sarace si ademenite cu un loc de munca legal

Procurorii DIICOT Galati au descins, la sfarsitul lunii iunie, la salonul de masaj erotic "Red Velvet", situat in centrul Brailei, la doar doua sute de metri de sediul Inspectoratului de Politie Judetean, mai precis pe strada Mihail Sebastian nr.25. Salonul de masaj erotic era o perdea pentru un grup infractional specializat in traficul de persoane, traficul de minori si spalare de bani, care actioneaza inca din anul 2011. Dobrev Iura si Dobrila Mihaiela, patronii bordelului, dar si alti trei complici, au ajuns in spatele gratiilor. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane in forma continuata si trafic de minori in forma continuata. Printre clientii bordelului din centrul vechi al Brailei s-au numarat politicieni si afaceristi locali, marea majoritate cunoscuti ai lui Dobrev Iura, patronul asa-zisului salon de masaj. Oameni de afaceri, directori de institutii deconcentrate, dar si primari ai unor localitati brailene, alegeau sa isi petreaca noptile in compania tinerelor care isi vindeau trupurile la "Red Velvet".

EXCLUSIV INFOBRAILA: RETEAUA LUI DOBREV

Procourorii spun ca Reteaua de proxenetism si trafic de minori a lui Dobrev isi desfasura activitatile "intr-o maniera foarte bine organizata, maniera asemanatoare desfasurarii unei veritabile activitati profesionale ilicite." Conform aceleiasi surse, in Retea erau stabilite si delimitate precis rolurile fiecarui membru. Din 2011 si pana in ziua descinderii procurorilor DIICOT, Reteaua lui Dobrev "a recrutat, primit si cazat, inclusiv prin CONSTRANGERE, in scopul EXPLOATARII SEXUALE" 5 tinere majore si 8 minore, cu varste cuprinse intre 15 ani si 17 ani. Astfel, sustin procurorii, minorele erau ademenite de Dram Constantin (n.r. arestat si el in dosarul "Red Velvet"), care le promitea un loc de munca legal, profitand de vulnerabilitatea tinerelor care proveneau din familii cu situatii financiare extrem de precare. Dupa ce se apropia de adolescente, Dram il prezenta pe Dobrev Iura, capul Retelei, ca fiind fratele sau, si care le promitea "sume importante de bani". Ajunse in cladirea din centrul Brailei, minorele erau constranse sa isi vanda trupurile pentru 200 RON, Dobrev lasandu-le fetelor doar 50 RON din aceasta suma.

DEZVALUIRILE INFOBRAILA AU CUTREMURAT "LUMEA BUNA" A BRAILEI

Printre clientii bordelului din centrul orasului se numara afaceristi braileni importanti, dar si nume grele din politica si administratia locala, printre care alesi locali si functionari publici din Primaria Braila si Consiliul Judetean Braila. Totodata, sursele citate ne-au precizat ca si sportivi cunoscuti la nivel local, dar si avocati, notari si directori de institutii de invatamant, s-au numarat printre clientii prostituatelor de la "Red Velvet". Tinerele care erau exploatate sexual, dintre care multe minore, isi asteptau clientii "obisnuiti", barbati din Braila si Galati, pe un hol, la intrarea in bordel. Acolo, dupa ce prezentau cartea de identitate, clientii plateau suma de 150 RON si isi alegeau fata care urma sa le satisfaca poftele trupesti intr-una din camerele cladirii, au precizat pentru Infobraila surse din randul anchetatorilor. In camera, clientii trebuiau sa ii mai plateasca si fetei 50 RON, inainte de a intretine relatii sexuale. Vanzatoarele de placeri le ofereau barbatilor prezervative, fiind obligate sa practice pentru suma de 200 RON atat sexul normal, cat si cel oral sau anal. De asemenea, in fiecare camera, clientii gaseau gel lubrifiant si alte articole procurate din sex shop-uri. In functie de timpul "cumparat" de clienti, persoanele aflate la receptie sunau in camera atunci cand acesta expira pentru a le anunta pe fete ca timpul s-a scurs. Barbatii aveau la dispozitie intre 5 si 10 minute sa paraseasca camera, asta in cazul in care nu doreau "sa prelungeasca" partida de sex, spun sursele citate. Totodata, fetele aveau in camere si cate un cronometru electronic pe care il porneau cand incepeau sa intretina relatii sexuale.

Politisti le spuneau prostituatelor ca au ales "sa se relaxeze inainte de o zi grea de munca"

Printre barbatii care au frecventat bordelul aflat in apropierea sediului Politiei se numara afaceristi braileni importanti, politisti, avocati, notari, sportivi, dar si nume grele din politica si administratia locala, printre care alesi locali si functionari publici. Sursele citate ne-au precizat ca fetele care se prostituau in bordel au povestit organelor legii despre situatii in care, la primele ore ale diminetii, veneau barbati, despre care stiau ca sunt politisti, pentru a intretine relatii sexuale. Clienti fideli ai bordelului, acestia se imprietenisera cu fetele, povestindu-le amanunte legate de viata personala, dar si profesionala, de exemplu faptul ca au ales "sa se relaxeze inainte de o zi grea de munca, cu boschetari si batausi". Prostituatele de la Red Velvet le-au spus anchetatorilor ca se imprietenisera cu politistii, unii dintre acestia stand "la palavre" inainte de a intretine relatii sexuale si relatandu-le aspecte ce tineau de "stresul de la serviciu", "ratele la banci" sau "certurile cu sotia".

"Lumea buna" a orasului nu venea la bordel, ci primea fetele la hotel

In afara de politisti sau avocati, printre clienti s-au numarat si functionari publici din Primaria Braila si Consiliul Judetean Braila, dar si din institutii deconcentrate, precum si alesi locali. Sursele mentionate in articol au precizat ca "numele grele" din administratia si mediul politic local nu veneau la bordel, ferindu-se de expunere, insa isi comandau, la propriu, fetele, prin intermediul telefonului sau a intalnirilor cu membrii gruparii infractionale. Tinerele, printre care si minore, se intalneau cu clientii din "lumea buna" a Brailei in camere de hotel din oras, dar si din Galati, unde intretineau relatii sexuale. La fel ca in bordel, fetele primeau doar o parte din banii tocmiti pentu partida de sex, adica 50 RON, insa in anumite cazuri le erau oferite chiar si sume pana la 1.000 RON.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>