Published On: joi, apr. 13th, 2017

Prognoza meteo / Cum va fi vremea de Paste

Potrivit ANM vremea va fi calda in acest final de saptama in cea mai mare parte a tarii, dar din pacate in ziua de Paste temperature vor incepe sa scada.

Cerul va avea innorari temporar accentuate si local, indeosebi ziua, vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. In Bucuresti, temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, exceptand regiunile sudice si sud-estice, unde vor fi mai ridicate decat acestea. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si noaptea cand pe arii restranse in nordul, centrul si nord-estul tarii vor fi ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice. In nordul Carpatilor Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi si precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, temporar si local cu intensificari in majoritatea regiunilor, dar mai ales in zona montana inalta.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 22 de grade, iar cele minime intre 1 si 10 grade, mai coborate in depresiuni. Pe arii restranse, noaptea, in Transilvania si Maramures, se va produce bruma.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice se vor mentine in jurul mediilor climatologice specifice perioadei in regiunile din jumatatea nordica a tarii, iar in restul teritoriului vor fi usor mai ridicate decat acestea. Maximele se vor incadra intre 12 si 22 de grade, iar minimele intre 2 si 10 grade, mai coborate in estul Transilvaniei, unde vor fi conditii de bruma. Ziua, cerul va fi variabil, cu innorari in nord, centru si est, unde izolat va ploua slab. Pe parcursul noptii, nebulozitatea va cuprinde indeosebi regiunile vestice si sud-vestice, iar ploile isi vor face aparitia local.

La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va raci usor fata de ziua anterioara in majoritatea zonelor tarii. Cerul va avea innorari temporar accentuate si local, indeosebi ziua, vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar temporar, pe arii restranse si in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 19 grade, iar cele minime in general intre 0 si 10 grade. Noaptea, in regiunile intracarpatice vor fi conditii de bruma.

PROGNOZA METEO LUNI, MARTI, MIERCURI. Valorile termice se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada in regiunile sudice, dar in restul teritoriului, indeosebi la inceputul intervalului, se vor situa sub acestea. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare in jumatatea nordica a teritoriului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>