Published On: joi, apr. 6th, 2017

Primul caz de sinucidere cauzata de jocul “Balena Albastra” in Romania / O adolescenta s-a aruncat de la etajul 9, pentru a indepli ultima sarcina a jocului

Pe 15 martie o adolescenta de 15 ani a cazut de la etajul 9 al unui bloc din Sibiu in timp ce incerca sa-i faca un selfie. Concluzia anchetatorilor este una socanta. Fata s-ar fi aruncat intentionat pentru a indeplini ultima sarcina a jocului “Balena Albastra”

Procurorii au decis sa inchida decline in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov, noteaza oradesibiu.ro.

In urma investigatiilor s-a constatat ca fata a descarcat, pe telefonul sau mobil, jocul intitulat „Balena albastra”. Fata ar fi indeplinit sarcina finala a jocului, sarcina care ar fi tocmai actul de sinucidere. Astfel s-a stabilit ca in acest caz este vorba de o sinucidere.

“Prin ordonanta organelor de cercetare penala din cadrul Politiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigatii Criminale s-a inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, prev. si ped. de art. 192 alin. 1 C.pen.

S-a procedat la audierea in calitate de martori a minorilor care au insotit-o pe decedata, precum si a celor doua profesoare ce faceau parte din acel grup, acestia relatand ca numita VDS, in seara de 15.03.2017, a urcat impreuna cu acestia pe acoperisul blocului nr. 1 TURN de pe B-dul G-ral Vasile Milea din Sibiu pentru a vedea panorama municipiului Sibiu.

De asemenea s-a mai retinut ca minora VDS a descarcat, pe telefonul sau mobil, jocul intitulat „Balena albastra” si a inceput a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666”, avand mai multe postari pe Facebook si Instagram ce indica parcurgerea acestui joc, precum si unele imagini cu trimitere directa la acte de suicid.

Avand in vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat ca exista date si indicii temeinice ca decesul numitei VDS nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane ramase neidentificate pana la acest moment ce ar fi putut recurge la constrangere morala in acest scop al determinarii sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena albastra”, in cadrul caruia sarcina finala de indeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>