Published On: vin, apr. 7th, 2017

Politistii braileni au descoperit doua societati comerciale care vindeau produse contrafacute

Joi, 6 aprilie, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat, pe raza municipiului, pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite comise de agentii economici care comercializeaza produse contrafacute.

Cu aceasta ocazie, s-a constatat ca administratorii a doua societati din Braila au expus spre comercializare produse ce aveau inscrise marci identice sau similare cu marci protejate.  Pe numele acestora au fost intocmite dosare penale pentru savârsirea infractiunii de punere in circulatie de produse contrafacute, conform Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, iar bunurile, in valoare totala de 500 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Totodata, politistii i-au depistat si pe administratorii a doua societati comerciale, situate in apropierea unor unitati scolare din municipiu, care aveau expuse spre comercializare bauturi alcoolice fara a detine autorizatie in acest sens.

Cei doi au fost sanctionati contraventional, cu amenda in valoare de 100 de lei fiecare, in conformitate cu prevederile H.G. 128/1994 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor.

De asemenea, politistii l-au sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 2.000 de lei, si pe un agent comercial care comercializa tigari si produse alimentare fara a avea documente de provenienta, iar marfa, in valoare totala de 950 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>