Published On: vin, apr. 28th, 2017

Podul peste Dunare, inca un pas spre realizare / INCEPE LICITATIA: Documentatia pentru proiectare si executie a fost publicata in SEAP

Saptamana trecuta, premierul Sorin Grindeanu a fost in vizita la Braila, insotit de mai multi ministri si a promis ca himera “Podul peste Dunare” va deveni realitate. Acesta a spus la perioada respectiva ca pana la finele lunii mai documentatia pentru proiectarea si executia podului peste Dunare va obtine avizul Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), iar apoi va fi demarata procedura pentru scoaterea la licitatie.

Primierul a spus joi, 27 aprilie, in  cadrul deschiderii sedintei de Guvern a spus ca “astazi (n.r. – 27 aprilie) sau in urmatoarele 24 de ore o sa se incarce pe SEAP (n.r. – portal licitatii) documentatia privind podul Braila-Tulcea”.

“Podul Braila-Tulcea, cu legatura adiacenta si la Galati este o investitie de 1,4 miliarde de lei, fara TVA, proiectare plus executie. Vorbim de aproximativ 500 de milioane de euro. Imi doresc ca lucrurile sa mearga cat se poate de rapid, legat, transparent. Vorbim de fonduri euroepne, ITI si de o investitie de care se vobeste de foarte mult timp.(…) E un lucru extrem de important, vorbim de aproximativ 500 de milioane de euro. E o investitie pe care toti cei de la Braila, Galati si Tulcea o asteapta. Doresc ca lucrurile sa mearga cat se poate de rapid, legal, transparent. Vorbim de fonduri europene si vorbim de o investitie de care se vorbeste de foarte mult timp. Iata ca se fac pasi concreti din acest punct de vedere. Vreau sa-i felicit si pe cei de la Ministerul Transporturilor, dar si pe cei de la ANAP, care de data asta au avut un ritm potrivit”, a spus Grindeanu.

Construirea podului peste Dunare este unul dintre cele mai vechi obiective anuntate de autoritatile din judetele Braila, Tulcea si Galati, pentru care pana in prezent s-au realizat mai multe studii de prefezabilitate si fezabilitate. Circulatia intre judetele Galati, Braila, pe de o parte, si Tulcea, pe de alta parte, se face cu bacuri detinute de firme private. Aparitia podului va da o lovitura afacerilor acestora.

Reamintim ca podul peste Dunare, care va face legatura intre Braila si Tulcea, va avea aproape doi kilometri lungime, peste 31 de metri latime si patru benzi de circulatie, potrivit autoritatilor centrale. Totodata, proiectul nu prevede doar constructia efectiva a podului, ci si doua drumuri, Braila – Jijila (19 kilometri) si, respectiv, o legatura din acesta cu DN 22 Smardan – Macin (4 kilometri), informatii confirmate de catre Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>