Published On: vin, apr. 28th, 2017

Ploi insemnate si chiar grindina si vijelii in urmatoarele zile

Primele zile din minivacanța de 1 mai aduc fenomene meteo neplacute: ploi insemnate, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

In intervalul 29 aprilie, ora 10 – 30 aprilie, ora 18, vom avea perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce pot avea si caracter torențial, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

Astfel de fenomene se vor semnala cu precadere in zonele de deal si de munte, precum si in Oltenia, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si local in Muntenia.

Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 35…40 l/mp, in special in zona Carpaților Meridionali si in nordul Carpaților Orientali.

NOTA: Manifestari specifice instabilitații atmosferice vor fi si in dupa-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum si in noaptea de vineri spre sambata (28-29 aprilie) in regiunile din jumatatea de vest a țarii, dar pe spații mai restranse.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>