Published On: mie, apr. 12th, 2017

OUG 13 intra in vigoare / OUG 14 va fi desfiintata de CCR, in dosarul Bunea Stancu

Celebra OUG 13 va intra, totusi, in vigoare. Inca din momentul adoptarii OUG 14, juristii au avertizat ca legea nu permite abrogarea unui act normativ care nu a intrat inca in vigoare. Protestarii din Piata Victoriei, presa anti-PSD, liderii PNL si USR au cerut, insa, ca OUG 14 sa fie votata in Parlament inainte de OUG 13, scrie DCNews.ro

Miza protestelor era ca OUG 13 sa nu intre in vigoare nicio secunda, pentru ca ar produce efecte care scot din joc sute de dosare construite pe acuzatia de abuz in serviciu, elibereaza mii de corupti etc. Riscul acestei strategii era ca OUG 14 sa fie atacata la Curtea Constitutionala.  Potrivit juristilor consultati de DCNews, legea 24/2000 este foarte clara, impunând CCR sa constate ca OUG 14 este neconstitutionala, ilegala si trebuie anulata. Anularea OUG 14 duce automat la intrarea in vigoare a OUG 13, termenul de 10 zile de la care incepea sa-si faca efectele fiind de mult depasit.

Nu este loc de interpretari sau nuante, sustin juristii, OUG 14 va fi sigur desfiintata de CCR, singura problema fiind cine sesizeaza Curtea.

Tribunalul Vrancea, Sectia Penala, a decis sesizarea CCR, prin incherierea de sedinta din 6 aprilie 2017. Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata in dosarul 2610/91/P2014, mai cunoscut presei drept dosarul Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>