Published On: vin, apr. 7th, 2017

Marian Dragomir: “In perioada urmatoare ne vom indrepta atentia spre zona scolilor profesionale”

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Marian Dragomir, a spus ca Centrul Comercial Armonia a fost cumparat de o societate chineza, care va construie in locul mall-ului o fabrica care va produce produse electrice pentru locuinte. Atunci cand a fost intrebat daca reprezentatii acestei societati cunosc problemele celor de la Yazaki cu forta de munca, edilul sef a precizat ca in judetul Braila sunt in jur de 8.000 de someri si chiar daca numarul somerilor in municipiu este mai redus, astfel de investii vor fi benefice pentru forta de munca braileana, deoarece va genera competitie intre agentii economici. Totodata, primarul a prezicat ca in viitorul apropriat va purta discutii cu reprezentantii Inspectoratului Scolar referitoare la scolile profesionale.

“In judetul Braila exista in momentul de fata proximativ 8.0000 de someri, iar in municipiul Braila cifra somerilor este mult mai redusa, dar eu sunt ferm convins ca astfel de investitii pot genera competitie intre agentii economici din Braila, si implicit un lucru foarte benefic , si anume cresterea salariilor. Si atunci cel care va plati mai bine va avea cei mai buni angajati.(…) O sa mai avem discutii si cu Inspectoratul Scolar Judetean in perioada urmatoare, deoarece ne intereseaza foarte mult ca pe zona scolilor profesionale sa ne indreptam mai mult, pentru a avea profesiile legate de zona electrica, electronica in care sunt sunt cereri pe piata fortei de munca”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>